Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije (i docent na Ekonomskom fakultetu) dr. sc. Tomislav Ćorić gostovao je u emisiji „Poligraf“ na Prvom programu Hrvatskog radija, koja je emitirana i na HTV4 (urednik i voditelj: Mislav Togonal). Tema - sramotna prodaja autocesta u režiji lažnih socijaldemokrata, poznatija pod nazivom monetizacija. Još jedan Kukuriku „uspjeh“ suprotan svakoj ekonomskoj logici i nacionalnom interesu. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-monetizacija-snajperski-hitac-u...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ostro-se-protivimo-davanju-hrvatskih...

Prenosimo ključne poruke dr. Ćorića:

Rasprodaja obiteljskog srebra

HDZ je protiv monetizacije zato što nikada nisu sagledani svi ekonomski i društveni učinci takvog postupka. Nijedno drugo ozbiljnije rješenje nije analizirano. A kad govorimo o cijeni - u početku je bilo riječi o tri milijarde eura. A danas već govorimo o 2,5 milijardi!? Milanovićeva vlada nas je svojim neznanjem dovela u situaciju da jednostavno unovčavamo sve ono što možemo unovčiti kako bismo se izvukli iz problema u koje nas je bacila. Možemo to nazvati rasprodajom hrvatskog srebra. Monetizacija nije rješenje za trenutačnu makroekonomsku situaciju. 

Prodaj - a onda razmišljaj o iznosu?! 

Na samom početku razgovora o monetizaciji autocesta u javnosti je kao iznos odmah komunicirana brojka od tri milijarde eura. Je li to normalno?! U situaciji kada već tri godine zaredom bilježimo ekonomski pad, a gospodarska je politika de facto svedena na Ministarstvo financija, vi nešto prodajete - odnosno monetizirate - i onda odredite koliki biste iznos htjeli. Eto, to je SDP! Uopće se nije išlo u restrukturiranje autocesta, stoga se nisu niti pokušali reprogramirati njihovi dugovi.

SDP-ovo sramoćenje pred Bruxellesom

Hrvatsko (ne)povlačenje novca iz EU fondova postalo je vijest na razini EU - i izvješća Europske komisije govore o tome. HDZ već godinu dana upozorava na taj problem! Hrvatska je jedan od najvećih neto platiša - ako ne i najveći s obzirom na relativne omjere u povijesti EU. Svojim pitanjima naši građani jasno pokazuju da jako dobro razumiju problematiku i ono što se krije iza ovog koncesijskog ugovora koji nam je potpuno nejasan, osim u dijelu iznosa koji se očekuju. Svakako valja naglasiti da je koncesijski iznos - koji bi se eventualno mogao dobiti - jednak iznosu jednog deficita proračuna. To govori dovoljno!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/srljaju-u-monetizaciju-jer-nisu-znal...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-drzava-pred-bankrotom-grcic-i-...