Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prošetao je danas svojim rodnim Zadrom u pratnji zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i predsjednika HDZ-ova Odbora za branitelje brigadira Željka Dilbera. Pritom im se u kafiću na zadarskom Forumu pridružio i general Ante Gotovina. Brojni građani su im prilazili, rukovali se s njima, fotografirali za uspomenu te uputili riječi podrške.  

Bez politiziranja

Nakon srdačnog druženja, predsjednik Karamarko je na upit novinara komentirao susret s generalom Gotovinom:

- Ovo nije kampanja, rekao je gospodin general da sam na odmoru. U rodnom sam gradu, uvijek volim tu doći, ovdje imam prijatelje. Za generala govorim da se dogovaramo već dugo da se nađemo na kavi, on je stalno na moru, ja na kopnu… Evo našli smo se na obali - to je dobro! Mislim da ćemo se češće viđati i molim vas da uklonimo mogućnost da se radi o politici. Ne radi se o podršci, već sam ponavljao da su naši generali nadstranačka priča, dimenzija i kategorija. Pustimo da i dalje tako bude. General se bavi biznisom, ja to jako cijenim. 

Potom se i našalio:

- General vam nije htio reći istinu, dao mi je poduku o tunama i uzgoju tuna. Bilo mi je jako korisno, nadam se da ćemo nastaviti drugi put!   

U svakom slučaju - pobjeda!

Na novinarsko pitanje znači li susret potporu generala Gotovine HDZ-u u kampanji, Karamarko je jasno kazao:

- Pobijedit ćemo ionako, nama ne treba potpora gospodina Gotovine na način da ga petljamo u politiku. Cijeni ga narod, cijeni ga HDZ, ali i ostale stranke - što mi je drago vidjeti. Prema tome, neka bude ono što jest!

Prilika za susret

General Gotovina je, također, komentirao susret s predsjednikom Karamarkom:

- Tomislav je, nažalost, rijetko u Zadru. Našao sam ga danas i rekli smo idemo popiti kavu zajedno! Teme razgovora bile su život, grad, lijepo vrijeme, zdravlje…