Naš je slogan „Zajedno za jaku Hrvatsku“. Dakle, svi zajedno, ne „mi ili oni“ Jer, Hrvatskoj je potrebna snaga i sigurnost - to će HDZ-ova vlada osigurati nakon parlamentarnih izbora. Trenutno Hrvatska nije u takvom stanju, ona je za građane, nažalost, nesigurna na raznim područjima, gospodarski uništena, na pravom planu nestabilna! - istaknuo je, među ostalim, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač u emisiji „Poligraf“ na Hrvatskom radiju, koja je emitirana i na HTV4 (urednica i voditeljica: Milena Jukić Ugrin)

Donosimo ključne poruke:

O jakoj i sigurnoj Hrvatskoj

Kampanja je organizirana i strukturirana - krećemo u „vruću fazu“. Naš je slogan „Zajedno za jaku Hrvatsku“. Dakle, svi zajedno, ne „mi ili oni“. Jer, Hrvatskoj je potrebna snaga i sigurnost - to će HDZ-ova vlada osigurati nakon parlamentarnih izbora. Trenutno Hrvatska nije u takvom stanju, ona je za građane, nažalost, nesigurna na raznim područjima, gospodarski uništena, na pravom planu nestabilna… A na vanjskopolitičkom planu, nažalost, neusklađena. Sve to skupa građanima ne ulijeva nikakav osjećaj sigurnosti - to se mora promijeniti i to će HDZ nakon izbora sa svojom koalicijom i učiniti.

O pobjedničkoj formuli

Imamo svoje koalicijske partnere, dakle Domoljubnu koaliciju. Sve smo jasno rekli na programskim  skupovima - u svim izbornim jedinicama predstavili smo svoj program. I u XI. izbornoj jedinici: u Orašju, a bili smo i u Frankfurtu u Njemačkoj.

O pobjedničkim kandidatima

Mi smo jučer na Nacionalnom vijeću i Predsjedništvu razgovarali o prijedlozima koji su došli iz županijskih odbora i iz gradskih odbora Grada Zagreba. To su kvalitetne liste - svi skupa složili smo se da je to vrlo demokratski. Nikada do sada teren nije toliko uvažavan. U ponedjeljak ćemo donijeti odluku o konačnom izgledu lista po izbornim jedinicama. Sve je, dakle, strukturirano i organizirano i u najboljem redu. Liste će biti vrlo kvalitetne! Bit će zastupljene sve kategorije društva - branitelji, gospodarstvenici, pravnici, kulturnjaci… Važno je samo da svi skupa damo doprinos da se Hrvatska promijeni. To je moj skromni zadatak kojeg ću pokušati ispuniti.

O potpori građana Domoljubnoj koaliciji

Ne bavimo se gospodinom Bandićem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje - Bandić ima pravo na svoje ideje i projekcije, ali treba biti realan u životu. Mi smo svoje ideje iznijeli i znamo kako stojimo. Moram vam samo jednu stvar reći - velika je razlika kad pogledate stanje na terenu, osjetite bilo naroda i ako čitat novine. Na terenu je stanje - što se tiče HDZ-a i koalicije - odlično. Na kraju će građani odlučiti, a ne mediji.

O potpori branitelja

HDZ je stranka čiji članovi su mnogi branitelji. A branitelji hoće da se Hrvatska gospodarski obnovi i da se zaustavi trend iseljavanja mladih ljudi. Što se tiče gospodina Vulina, imate SDP. Vidite što se događa u Slavoniji, da se oni pripremaju za koaliciju s HDSSB-om. Zato su (i) toliko šutljivi. Mi smo rekli da je neprimjereno da se postrojavaju stranačke garde. 

O SDP-ovoj prljavoj kampanji

Kao građanin uistinu sam šokiran izjavama Peđe Grbina. I Grbin i Milanović su pravnici, moram upozoriti na ono što oni izvode još od siječnja ove godine. A to građani jako dobro znaju. Grbin je - zajedno s Milanovićem - dovodio u pitanje legalnost izbora Predsjednice RH. Htjeli su treći krug! Milanović nikada nije čestitao Predsjednici RH na pobjedi. On ju nije htio priznati. To se zna. Gospodine Grbin, Vi sada predmnijevate da „ona neće odrediti za mandatara onoga, koji kako stoji po Ustavu, koji uživa povjerenje većine zastupnika u Hrvatskom saboru“. Ona to mora učiniti. Ona će to učiniti. Tu nema nikakve dvojbe! Te neke vaše igrice su nedopustive. Hrvatska će nakon izbora 8. studenog biti zaista slobodno demokratsko društvo i pravna država. Ovo je nedopustivo i ja vas lijepo molim da to više ne radite kao predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

O gospodarskom preporodu

Zajedno moramo promijeniti Hrvatsku. Mora biti snažna i jaka država. Ne smije ostaviti dojam nesigurne zemlje za svoje građane. Kao što znate, naš program izradili su naši stručnjaci zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta. Želimo da u Hrvatskoj konačno započne gospodarski rast. Hrvatsko gospodarstvo mora rasti stopom od pet posto! Moramo biti socijalno osjetljivi. Nije dovoljno poklanjati ljudima 200 kuna za nekakve račune, nego omogućiti da ih sami od svoje plaće plaćaju. Moramo imati pravno stabilnu državu. To znači da ne smije biti ovakvih „silovanja“ pravnog sustava - kao što smo čuli g. Grbina. I ono što je vrlo važno - moramo zaustaviti trend iseljavanja. Potreban je akcijski plan za mlade ljude. To ćemo i učiniti. 

O poštivanju legalnosti

Molim g. Grbina da napokon SDP počne uvažavati izabranu Predsjednicu RH i da ne čini više „nasilje“ nad pravosuđem svojim izjavama. G. Josipoviću, Vi sada govorite kako treba fino surađivati. Apsolutno sam za to - treba poštivati Ustav. Vi ste, nažalost, 2011. stopirali imenovanje veleposlanika, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović to ne čini. G. Grbin o tome može svjedočiti, nijedno imenovanje nije stopirano. Grbin kaže da se „surađuje, no koliko ste informirali tadašnju vladu o vašim odnosima s Borisom Tadićem i što ste sve radili. Da ne idem sada u detalje. Ne znam koliko ste vi surađivali tada s vladom i sada se postavljate kao anđeo - mislim da to nije u redu.