Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u pratnji političkog tajnika Tomislava Čuljka, posjetio je danas Orašje i obližnju Donju Mahalu - dio područja Bosanske posavine koja su ugrožena poplavom . Procjenjuje se, nažalost, da će najveći dio žitelja morati biti evakuiran u Hrvatsku.

Nakon što se detaljno upoznao sa stanjem na terenu i teškoćama s kojima se nosi lokalno stanovništvo, velikom većinom Hrvatima, Karamarko je dao više izjava za bosansko-hercegovačke medije:

Problem shvaćati integralno

- Zabrinut sam za te ljude koji su u vodenom obruču sa tri strane - s istoka, juga i zapada. Oni nemaju kamo, nego samo preko mosta nama u Hrvatsku. Trebamo im pomoći kao i svim ostalim Hrvatima i našim građanima. Problem Orašja morali bismo shvaćati integralno, zajedno s našom Slavonijom.

U nastavku možete pogledati izjavu koju je predsjednik HDZ-a dao za SensServis Agenciju:

Predsjednik Karamarko - kao što se sjećate - jučer je od područja ugroženih poplavom posjetio Županju i Drenovce (Vukovarsko-srijemska županija), Slavonski Brod (Brodsko-posavska) i Pleternicu (Požeško-slavonska). 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-solidarnosti-s-unesrecenima-u-poplavama-ne-smije-biti-razlike-medu-nama

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-obilasku-ugrozenih-podrucja-u-slavoniji-pozivamo-vladu-da-maksimalno

HDZ je u znak solidarnosti sa stradalim stanovništvom otkazao sve ovotjedne predizborne skupove i novac namijenjen kampanji preusmjerio u pomoć za poplavljena područja.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-solidarnosti-sa-stradalima-otkazani-predizborni-skupovi