Velebna atmosfera i u Osijeku! Buduća predsjednica RH održala je sinoć, u društvu s predsjednikom HDZ-a Tomislava Karamarka, veliki predizborni skup u prepunoj dvorani Jug II.

- Ovdje u dvorani je i Željka Jurić, čije lice pamtim kao jedno od najtužnijih, ali je zaslužna za jednu od najljepših fotografija Domovinskog rata. Podsjeća me to na tegobe devedesetih, a danas se ponovno moramo izboriti za sebe, za našu dragu domovinu. Prešla sam 30 tisuća kilometara, od Prevlake do Dunava, i ponovno se osvjedočila kakvu prekrasnu zemlju imamo, ali i bešćutnu vlast! - riječi su to Kolinde Grabar-Kitarović na koje dvorana nije štedjela dlanove, a bila je prekinuta i skandiranjem „Kolinda, Kolinda“!

Josipović, pravi put - u propast!

Buduća predsjednica se osvrnula na dosadašnjeg predsjednika te istaknula da ustavne promjene neće nahraniti ljude, kao ni smanjiti PDV s 25 posto, a ni otvoriti nova radna mjesta:

- Zašto Josipović šuti na to da je nakon pet godina njegovog mandata Hrvatska na začelju EU?! Zašto šuti na činjenicu da 90 posto našeg naroda kaže da Hrvatska ide u krivom smjeru?! On, pak, kaže da je to pravi put!? A ja kažem da je to pravi put u propast!

Monetizacija - krpanje nerada i neznanja

A zatim je argumentirano i odlučno kritizirala i SDP-ovu vladu - čiji je kandidat upravo Josipović:

- Uz predsjednika koji samo šuti, imamo i nesposobnu vladu koja od 11 milijardi kuna namijenjenih Hrvatskoj iz kohezijskih fondova EU nije povukla ni lipe! Ustavne promjene neće povući taj novac! Najbolja ponuda za monetizaciju naših autocesta - na kojoj toliko insistiraju - iznosi 19 milijardi kuna, što je jedan godišnji deficit. Nećemo financirati SDP-ov nerad i neznanje - Milanovićeva i Josipovićeva vlada nas je bacila u ponor! Kad postanem predsjednica RH, međutim, pozvat ću Milanovića da ponudi rješenje za gospodarsku i socijalnu krizu! Ako ga nema, onda neka odu i prepuste posao onima koji znaju, mogu i hoće! 

ZA politiku čistih računa!

Buduća predsjednica je jutro prije skupa provela u posjetu vojvođanskim Hrvatima, dok je u kampanji obišla i Hrvate u Crnoj Gori te BiH: 

- Država ne smije zaboraviti Prevlaku, a najbolja politika između Hrvatske i Srbije je politika čistih računa - rješavanje pitanja nestalih i granice na Dunavu - bez pometanja pod tepih! I zaštita prava Hrvata u BiH naša je obveza. Mi smo jedan narod i jedna duša! - i te su riječi izazvale oduševljenje u dvorani i gromoglasan pljesak. 

http://kolinda.hr/vijesti/vojvodanski-hrvati-za-predsjednicu

http://kolinda.hr/vijesti/predsjednica-u-boki-kotorskoj-i-na-prevlaci

http://kolinda.hr/vijesti/iz-mostara-nasa-je-ustavna-obveza-stititi-hrva...

Osječani su priredili uistinu veličanstveni predizborni skup. Na kraju se velika hrvatska trobojnica nosila na rukama širom dvorane, dok je s pozornice odjekivala „Moja domovina“!

Snimku skupa možete pogledati na kolinda.tv: http://www.kolinda.tv/play/13954/osijek-predzborni-skup?language=hr