Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - uoči sjednice proširenog Predsjedništva HDZ-a - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, među ostalim, sjednicu Predsjedništva, prijedloge o tripartitnoj vladi, nepristajanje na ucjene i trgovinu foteljama…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA

Uvijek smo i u svakom trenutku spremni razgovarati sa svakim i o svemu što će koristiti rješavanju problema. Što će, dakle, koristiti hrvatskom čovjeku. Neki dan smo iznijeli neke principe, dalje ih zastupamo i stojimo iza njih. Sada počinje sastanak Predsjedništva - otvoreno ćemo razgovarati o svemu. Ali - naš okvir je poznat i iznesen je u zadnja dva, tri dana.

O TRIPARTITNOJ VLADI 

Pitate me „ima li ikakve šanse da se vratimo za stol s Mostom i SDP-om“? Ne znam što znači „sjesti za stol“ - rekao sam što mislim o tripartitnoj vladi. Nisam pobornik, skeptičan sam prema njoj, ali o svemu mogu razgovarati. Međutim, zadali smo neke okvire ovih dana - ako bi tripartitna vlada bila toliko dobra, uspješna, ima osnovu i nekog optimizma, volio bih da me netko u to uvjeri. Ali, ne samo mene, nego i Predsjedništvo. Kao uređena stranka - sigurno ćemo kolegama u Mostu odgovoriti. 

O DOSLJEDNOSTI 

Nisam čuo o takvim teorijama „da bi Petrov bio premijer, a Milanović predsjednik Sabora“. To je (opet) hipotetsko pitanje. Dakle, nisam za trgovinu i prebacivanje meni ovo, Perici ono, Ivici ono - nije ozbiljno u ovom trenutku za državu na taj način razgovarati. Ne bih potpisao onaj papir koji je Milanović potpisao - sve sam vam o tome već rekao.