Odlazak ministra zdravlja Siniše Varge na skijanje u Italiju službenim automobilom u ovom teškom trenutku za hrvatsko gospodarstvo moralno je pitanje. Da smo na njegovom mjestu, podnijeli bismo ostavku! Ali, nije Varga jedini koji se služi službenim automobilom u privatne svrhe - dosadašnji predsjednik Josipović mjesecima ga koristi za svoju predizbornu kampanju. 

A obojicu, Vargu i Josipovića, povezuje i PR agencija Rizol media - glavna je to poruka s današnje presice koju su u Središnjici održali predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a prof. dr. sc. Ante Ćorušić i član tog odbora dr. Pavo Kostopeč.

Hedonizam lažnih socijaldemokrata

I dok Varga niže aferu za aferom - bez ikakvih posljedica! - liste čekanja u bolnicama sve su duže i duže. Naši stručnjaci iznijeli su frapantan podatak - u 2015. samo za održavanje službenoga Vargina vozila predviđeno je 96 tisuća kuna! Za taj iznos 615 pacijenata na listama čekanja ostalo je bez ultrazvuka srca. A 1.200 žena bez ultrazvuka dojke! Varga na zimovanje - bolesnici na liste čekanja.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-sdp-ova-sistematizacija-unosni...

ĆORUŠIĆ: Zdravstvo pred kolapsom - Varga se razbacuje novcem građana! 

Povod današnje presice je ponašanje ministra Siniše Varge i njegov odlazak na skijanje službenim automobilom kojim upravlja službeni vozač. Prema Varginu priznanju, hrvatski bolnički sustav duguje više od 1,2 milijarde kuna. Zdravstveni sustav je pred kolapsom! Istodobno, Varga i njegovi nalogodavci - u liku i djelu premijera Milanovića - koriste svaki način da novac namijenjen liječenju građana upotrijebe za svoje hedonističke užitke i predizbornu kampanju dosadašnjeg predsjednika Josipovića. Jer, kako drukčije povezati činjenicu da Varga - i dok je još bio na čelu HZZO-a - vrlo često koristi PR usluge agencije RIZOL media koja danas vodi kampanju Josipoviću!? 

U službi Josipovića

Postupanje i Varge i cijele Vlade duboko je nemoralno, neprimjereno trenutku u kojem živi hrvatski narod. Hrvatskoj je javnosti dosta - previše smo već govorili o Varginim promašajima. Od neuspjelog tzv. masterplana bolnica, redizajna bolničke mreže, ukidanja županijskih bolnica do nepotrebnih troškova poput zamjene parketa za čak milijun kuna! Da ministar i SDP-ova vlada imaju imalo morala i osjećaja obaveze prema građanima - koji su im dali mandat - podnijeli bi ostavke i napokon se maknuli s vlasti!

KOSTOPEČ: I Josipović ima sindrom „službenog automobila“!

Koliko god nas zabrinjava odlazak na skijanje ministra Varge, toliko nas zabrinjava i službena reakcija vladajućih. Nonšalantno tvrde da dužnosnici najviše skupine imaju pravo korištenja službenog automobila i vozača 24 sata dnevno. No zakonodavac takvo korištenje nije predvidio za odlazak na skijanje - nego na dobrobit građana! U idućoj godini samo za održavanje službenoga Vargina vozila predviđeno je 96 tisuća kuna! To je 270 kuna dnevno! A jedan, primjerice, ultrazvuk srca HZZO plaća 156 kuna. Ultrazvuk dojke pak 80 kuna. Za iznos od 96 tisuća kuna 615 pacijenata na listama čekanja ostalo je bez ultrazvuka srca. A 1.200 žena je ostalo bez prijeko potrebnog ultrazvuka dojke. To dovoljno govori o vjerodostojnosti ministra zdravlja! 

Ima neka tajna veza...

Ali, ovako se ne ponaša samo Varga. SDP-ov kandidat Josipović već mjesecima koristi službeni automobil isključivo za privatne potrebe kampanje. I Josipovića i Vargu međusobno povezuje agencija RIZOL media - koja im obojici vodi PR. I to premda je Državna revizija u ožujku utvrdila da prijašnje PR usluge koje je Varga platio RIZOL-u, dok je bio u HZZO-u, nikad nisu izvršene!? Možda upravo te usluge RIZOL sada obavlja Josipoviću!? A u Josipovićevoj kampanji je angažiran i Marko Rakar koji je hrvatske branitelje usporedio s pripadnicima Ku Klux Klana. Josipović se o tome još nije očitovao!!

OSTAVKA!

Nakon izlaganja, dr. Ćorušić i dr. Kostopeč odgovarali su na pitanja novinara. Jedno od pitanja odnosilo se na to treba li Varga podnijeti ostavku. 

Hoće li Milanović sankcionirati ministra Vargu?

Bilo bi normalno da Milanović reagira u ovom trenutku  - ali, koliko znam, njih dvojica su dobri prijatelji, tako da ne očekujem nikakvu reakciju.

Mislite li da bi trebao podnijeti ostavku?

Da sam na Varginu mjestu - podnio bih ostavku!