U uistinu vrhunskoj organizaciji HDZ-a Grada Zagreba, u sjajnom ozračju i pobjedničkom zanosu, na prepunome Cvjetnom trgu održan je predizborni skup buduće predsjednice! Prvi dan službene kampanje Kolinda Grabar-Kitarović započela je u rodnom Grobniku, a završila upravo večerašnjim velebnim skupom na kojem je predstavila svoj program „Za bolju Hrvatsku“.

http://bit.ly/1shh3tr

- Zajedno s vama, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, drage Hrvatice i Hrvati, želim mijenjati Hrvatsku iz zemlje apatije, čemera i beznađa u zemlju optimizma,  domoljublja, europskih vrijednosti, u ponosnu i jaku Hrvatsku! - riječi su to buduće predsjednice RH koje su izazvale gromoglasno skandiranje naših okupljenih sugrađana „Kolinda, Kolinda!“. 

ZA rejting Hrvatske

Grabar-Kitarović  je istaknula da je nedopustivo govoriti da je Hrvatska mala zemlja, bez perspektive, i da nikada više neće biti bogata - to je čista laž! Hrvatska može, mora i hoće bolje! Znam da je u ovom trenutku teško, ali Zagreb će biti uređeni grad, prava europska metropola! 

- Moj program „Za  bolju Hrvatsku“, za razliku od „programa“ SDP-ova kandidata Josipovića, nema floskula i apstrakcija. Moj program nudi izlaz iz duboke gospodarske i socijalne krize, on je realan i utemeljen na ustavnim ovlastima - koje predsjednik na odlasku nije koristio jer je cijeli mandat brinuo o svom rejtingu. Ja ću se brinuti za rejting Hrvatske!  

Žele dokrajčiti i Imunološki!

Prekinuta snažnim pljeskom, buduća predsjednica je nastavila:

- Josipović je pet godina šutio jer se nije htio zamjeriti Kukuriku koaliciji i njezinom premijeru Milanoviću  - sve kako bi opet bio njihov kandidat! Stoga je on sukrivac za ovu tešku gospodarsku i socijalnu krizu! BDP kontinuirano pada iz kvartala u kvartal, već 12 zaredom, a svaki drugi mladi je nezaposlen! Uništili su sve, a sad žele i uništiti Imunološki zavod! Nećemo im dopustiti!

I te su nadahnute riječi potaknule skandiranje „Kolinda, Kolinda!“.

Neka napokon odu!

Buduća predsjednica je najavila svoj prvi potez nakon pobjede 28. prosinca - nazvat će Milanovića i zatražiti tematsku sjednicu Vlade o gospodarsko-socijalnom ponoru u koji su nas bacili. Ako ne mogu ništa učiniti da nas izvuku iz krize, onda neka odu! Neka odstupe i raspišimo prijevremene izbore! Prestanimo plaćati njihovu nebrigu, neznanje i nečinjenje!

Nazočnima se obratio i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, čiji je govor također bio više puta prekidan snažnim pljeskom. 

Prva hrvatska predsjednica!

Predizborni skup bio je popraćen bogatim zabavnim programom (klapa Kampanel, Slavonske lole), a nakon njega - druženje s građanima. Predsjednica uvijek sa svojim narodom! Unatoč velikoj hladnoći, mnogobrojni Zagrepčani strpljivo su čekali kako bi pružili ruku budućoj predsjednici i uslikali se za uspomenu i dugo sjećanje. 

Nakon prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, dobit ćemo prvu hrvatsku predsjednicu! Za bolju Hrvatsku!