Izbornu skupštinu Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Grada Zagreba svojim je dolaskom danas uveličala buduća predsjednica RH - i vrhovna zapovjednica - Kolinda Grabar Kitarović. Gromoglasni pljesak kojim je pozdravljena najbolje svjedoči o općoj podršci koju uživa među hrvatskim braniteljima. 

Omalovažavanje branitelja

U svome pozdravnom govoru, Grabar Kitarović se osvrnula na omalovažavanje branitelja pod SDP-om vlasti te na poražavajuće stanje Oružanih snaga - zaslugom (i) aktualnog rezidenta na Pantovčaku. S braniteljima je podijelila i svoja sjećanja na pokojnog ministra Gojka Šuška te svoj ponos na sve sudionike Domovinskog rata. Bez njih danas ne bi bilo slobodne Hrvatske!  

Govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo dio poruka Kolinde Grabar Kitarović:

Ne vide iza zatamnjenih stakala limuzina!

Toliko sam ponosna na naše branitelje da mi nedostaje riječi kojima bih izrazila taj ponos! O braniteljima se danas, nažalost, govori kao o problemu i socijalnim slučajevima, a oni su zapravo temelj našeg društva. Takav se negativni odnos treba iskorijeniti! Vaše znanje u upravljanju kriznim situacijama, vaša odvažnost, itekako se mogu iskoristiti i danas pri vođenju ove zemlje i izlasku iz krize! 

Imamo vrhovnog zapovjednika koji jedino što radi je dijeli odlikovanja i promaknuća. Trebamo zapovjednicu Oružanih snaga koja će voditi brigu o njihovoj spremnosti i sposobnosti za čuvanje suvereniteta i dostojanstva Hrvatske! Neki mi zamjeraju da nisam često posjećivala Hrvatsku, a ja im odgovaram da mnogi ovdje cijelo vrijeme žive, ali iza zatamnjenih stakala limuzina ne vide i ne žele vidjeti što se događa oko njih! Biti u Hrvatskoj nije isto što i živjeti za Hrvatsku! 

Izborni zakon mijenjaju radi Josipovića!

U stanci Izborne skupštine Kolinda Grabar Kitarović stala je pred mnogobrojne novinare i, na njihov upit, prokomentirala tzv. ankete koje uvijek navlače za SDP-ova kandidata Josipovića. Odgovor je bio kratak i jasan: Pobjeđujem! 

Istaknula je i da je nedopustivo da se izborno zakonodavstvo mijenja nekoliko mjeseci prije izbora. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-panicni-izborni-inzenjering-u-k...

Prijedlog SDP-a da se za predsjedničke izbore ograniči broj izbornih mjesta u BiH opasan je i uistinu zabrinjavajući potez - to je vulgarni predizborni inženjering u Josipovićevu korist!