Uoči proširene sjednice sisačko-moslavačkoga županijskog odbora HDZ-a - na kojem su se okupila vodstva svih gradskih, općinskih i temeljnih ogranaka u toj županiji koju su Marina Lovrić Merzel i njezin SDP devastirali korupcijom, nesposobnošću i neznanjem u deset godina svoje vladavine - predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja mnogobrojnih novinara. 

Manipulacije Željke Markić

Što se tiče referendumske inicijative Željke Markić (U ime osobnih ambicija), predsjednik HDZ-a je ponovio da je to iskorak u politikantstvo, podvala i manipulacija. Javnosti se isključivo prodaje priča o preferencijalnom glasovanju - kojem se ne protivimo i koje je HDZ, uostalom, uveo za euroizbore - a prikrivaju se štetna rješenja u referendumskom prijedlogu - poput učvršćivanja diskriminacije Hrvata izvan Hrvatske:

- HDZ ne prihvaća da naši Hrvati iz BiH i iseljeništva ostanu obespravljeni. Njih 450.000 imaju fiksnu kvotu od tri saborska zastupnika, a isti broj građana u RH može izabrati 14 saborskih zastupnika! Je li to pravedno? Jesu li naši Hrvati u BiH i iseljeništvu manje vrijedni od Hrvata ili bilo kojeg građanina u RH? Tu je isključivi razlog zašto se protivimo prijedlozima Željke Markić. 

HDZ-ov izborni zakon

Pri tom je Karamarko najavio da će HDZ uskoro objaviti svoj cjeloviti prijedlog izborne reforme. No kakav god bio zakon, mi svejedno pobjeđujemo!

Ponovio je i da se HDZ protivi kako monetizaciji autocesta, tako i ukidanju županija, odnosno stvaranju pet regija - što bi dugoročno bilo opasno po Hrvatsku.

Kontinuitet Lovrić Merzel i SDP-a

Za prijevremene izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji - na kojima se njegov današnji domaćin Ivo Žinić, predsjednik ŽO-a HDZ-a, kandidira za župana - Karamarko je naglasio da se održavaju jer su se ovdje drastično manifestirali svi sindromi kojima obiluje SDP: kriminal, nepotizam, korupcija, uhljebljivanje podobnika, privatni interesi… 

Milanović tvrdi da „uvode red“, da imaju „čiste ruke“, no njegovi kandidati za zamjenike župana upravo su najbliži suradnici gospođe Lovrić Merzel, njezini dožupani koji su skupa s njom deset godina uništavali ovu županiju. To je taj kontinuitet SDP-a, ne mogu oni pobjeći od sebe…