Nakon što je uoči euroizbora Martina Dalić napala razvojne projekte našega gospodarskog tima, ovoga je puta - također uoči izbora, ali onih predsjedničkih - napustila HDZ. Njezin odlazak komentirao je član Predsjedništva HDZ-a (i predsjednik Gradskog odbora Zagreba) Andrija Mikulić. Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove glavne poruke:

O IZLASKU IZ STRANKE U PRETKAMPANJI

Što se tiče kolegice Dalić, prisjetimo se da je u kampanji prije europarlamentarnih izbora u medijima oštro napala razvojne projekte koje priprema gospodarski tim HDZ-a, a sada je - u kampanji za predsjedničke izbore - napravila nešto daleko gore. Tu za mene prestaje svaka rasprava o stručnosti, gospodarstvu i razvojnim programima.

O NAMJERI DA NAŠTETI HDZ-u

Smatram da to nije slučajno i da je sve ovo gospođa Dalić svjesno napravila kako bi naškodila HDZ-u. No kao što nije uspjela naštetiti HDZ-u na euroizborima - na kojima smo ostvarili premoćnu pobjedu od 42 posto - tako ni sada, uoči predsjedničkih izbora, neće uspjeti u svojim nakanama.

O NJEZINOJ SOCIJALNOJ BEŠĆUTNOSTI

Ne vidim u čemu je problem što je HDZ odbacio njezin prijedlog „reforme“ državne uprave. Ima još puno prijedloga koje su izradili naši stručnjaci, ali se oni svi moraju uklopiti u naš cjeloviti program zapošljavanja i gospodarskog oporavka RH. Nitko od stručnjaka nije iz toga pravio dramu - osim nje. I još jedna razlika: velika većina naših eksperata zagovara socijalno-tržišni gospodarski model, a njezin neoliberalni pristup socijalno je bešćutan i na prvo mjesto stavlja otpuštanja i rezove.

ČULJAK: Neostvarene ambicije!

Na novinarska pitanja o odlasku Martine Dalić odgovarao je i politički tajnik HDZ-a (i potpredsjednik Hrvatskog sabora) Tomislav Čuljak, istaknuvši da je uzrok svemu i to što nije mogla ostvariti vlastite ambicije i interese.