Predsjednik Tomislav Karamarko je - nakon sastanka predsjednika klubova parlamentarnih stranaka s Milanovićem u Banskim dvorima vezano za Sporazum o arbitraži - odgovarao na pitanja mnogobrojnih medija. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zajednicki-cilj-bi-trebao-biti...

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku pročitajte ključne poruke:  

O SASTANKU

Protekao je onako kako sam i rekao kad sam dolazio ovdje - Hrvatski sabor je jedinstven u tome da se izađe iz tog ugovora o arbitraži. Očito je arbitraža krenula u krivom smjeru - Hrvatsku se pokušalo prevariti. To je neprihvatljivo i siguran sam da će Hrvatski sabor u srijedu dati zadaću Vladi da pokrene proceduru izlaska iz tog ugovora. Zadovoljan sam postizanjem konsenzusa i da na ovakvu ugrozu nacionalne sigurnosti i državnih interesa - reagiramo isto. To je dobro! 

O BEZUVJETNOM STAVU

Naš stav smo već iznijeli ovih dana - nismo odstupili ni milimetra. Nije u koliziji s onim što su drugi rekli. Drago mi je što smo prvi predložili jedan ovakav sastanak i oslobodili klimu u odnosima. Ovo je nešto što nadilazi stranačke interese. Te interese kampanje i naše buduće pobjede na izborima!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/arbitrazni-sud-izgubio-vjerodostojno...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pozdravljamo-prihvacanje-nase-inicij...

O KONSTRUKTIVNOJ ATMOSFERI

Atmosfera je bila konstruktivna. Otvoreno se razgovaralo o mogućim implikacijama, problemima, proceduri… Ne znamo što će druga strana napraviti. To u ovom momentu nije naša briga. Izaći iz ugovora je naša briga i - spriječiti malverzacije! Tu, rekao bih, prijevaru koja je pripremana Hrvatskoj.