Predsjednik Tomislav Karamarko sastao se danas na Pantovčaku s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović. I odličnom ocijenio njezinu inicijativu da s čelnicima stranaka razgovara o pravim problemima - onima koji muče Hrvatsku! 

Životni standard na prvom mjestu

Milanovićev je pak nedolazak u odgovorima na pitanja novinara nazvao neodgovornim i neprihvatljivim, posebno što je tijekom cijelog njegovog mandata država u recesiji:

Uistinu me veseli da predsjednica RH zadire u prave probleme koji muče Hrvatsku - i to na početku svog mandata. Predsjednica RH se interesira za probleme i odlična je njezina inicijativa da razgovara s čelnicima stranaka. Žao mi je što Milanović nije došao - to govori o njegovoj odgovornosti. On vodi Vladu i dužan je predsjednici RH, opoziciji i javnosti reći što u ovih zadnjih nekoliko mjeseci svoje vlasti misli učiniti. Njegov nedolazak je neprihvatljivi nedostatak odgovornosti! 

Razgovarali smo o gospodarskoj situaciji u zemlji i ocijenili je vrlo teškom. Dakle, razgovarali smo o cjelokupnosti zahvata kako bi gospodarska situacija bila kvalitetnija, o zabrinjavajućim podacima o broju iseljenih, zatvaranju radnih mjesta, nedostatku investicija… 

NEZAMISLIVO U CIVILIZIRANIM DRŽAVAMA

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović također se osvrnula na Milanovićev izostanak sa sastanka na Pantovčaku. I to bez ikakve službene obavijesti, a kamoli isprike!

Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim civiliziranim državama - da se uopće ne odaziva pozivu predsjednice Republike - nezamislivo je! Time g. Milanović dovodi u pitanje institucije države, kao i volju građana. Poručujem mu da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne odgovorno obnašati dužnost prema svim građanima Hrvatske. Što se tiče razloga nedolaska, mogu samo zamisliti da mu je ili osobna taština priječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti, ili pak da Milanović nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore. 

SA SDP-om NE MOŽEMO IZAĆI IZ KRIZE

Kao što znate, Karamarko je nekoliko dana uoči sastanka s predsjednicom RH izrazio nadu da će Milanović ipak doći na današnji sastanak - jer je upravo on odgovoran za situaciju u državi. 

- Volio bih da se premijer pojavi. On je u konačnici odgovoran za situaciju u državi i mislim da mora s predsjednicom podijeliti neka svoja iskustva i zabrinutosti. Mi ih možemo kritizirati i kritiziramo ih, ali želimo da Hrvatska izađe iz krize. Nažalost, moram reći da s njima - kakvi jesu - ne možemo izaći iz krize, ali bilo bi dobro da se pojavi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-veselim-se-susretu-s-predsjedn...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-odbijanjem-susreta-s-predsjednicom...