Nakon obilježavanja 23. obljetnice masakra u Dalju, predsjednik Karamarko jučer je stao pred novinare te odgovarao i na ostala njihova pitanja - ona aktualna ekonomska.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-23-obljetnica-pokolja-u-dalju-...

O REBALANSU PRORAČUNA

Mislim, je li to nešto sad novo? To je upravo onaj smjer kojim je svojim neradom, neinventivnošću i uništavanjem poreznih obveznika ova vlada krenula prije dvije i pol godine. Dakle, netko mora puniti proračun. A kako će to porezni obveznik moći ako ga se uništava - umjesto da ga se njeguje?! Osim toga, nisu privukli nijednu investiciju. S jedne, prihodovne strane ne pune proračun, a s druge, rashodovne, nisu smanjili troškove. A najavljeno smanjenje plaća državnih službenika? To je politika kratkog daha sve dok ne počnu poticati proizvodnju, potrošnju, investicije... Sve dotad, vrtjet ćemo se stalno u krug. Stoga je novi rebalans, nažalost, HDZ odavno bio predvidio. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-jos-jedan-rebalans-strukturnim-...

O ZAKONU O RADU

To je također greška. ZOR je morao biti plod konsenzusa i poslodavaca i sindikata i Vlade. Zakon bi morao biti tek jedan segment u cjelovitom mozaiku gospodarske reforme, no oni ovako parcijalno pokušavaju olakšati položaj poslodavcima na način da uništavaju radnika. Umjesto da stimuliraju poslodavce da više proizvode, da budu bolji porezni obveznici i da otvaraju radna mjesta, vladajući rade upravo obrnuto. Sve poznato.

Odgovore predsjednika HDZ-a možete pogledati u nastavku: