Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović održala je govor, u prepunome Gradskom kazalištu Marina Držića, na svečanom obilježavanju 25. obljetnice dubrovačkog HDZ-a. Argumentirano je kritizirala trenutačnog predsjednika RH (i aktualnoga Milanovićeva kandidata) koji je pet godina - kako se ne bi zamjerio svom SDP-u - mirno promatrao kako zemlja tone u malodušje, pesimizam i beznađe. 

Josipović bez vizije

- Očito je da Josipović ne zna, ne može i neće! On je čovjek bez ikakve vizije! Svoj program „Za bolju Hrvatsku“ ponudila sam u skladu s ustavnim ovlastima, a kao predsjednica RH prvo ću inzistirati da se održi tematska sjednica Vlade o teškome gospodarsko-socijalnom stanju. 

Nedopustivo je da u 21. stoljeću u školama imamo gladnu djecu! Kad bi premijer izašao iz svoje crne limuzine, ne bi mogao govoriti da nije problem u gladi, nego u tome da se djeca hrane krivom hranom! 

Za vojnike, poduzetnike i mlade!

Svakako ću kao predsjednica - nastavila je Grabar-Kitarović - lobirati da se Pelješki most čim prije počne graditi iz EU sredstava:

- Branitelji ne smiju biti socijalni slučajevi, nego se moraju integrirati u društvo, koje ih treba zbog njihovoga bogatog iskustva. Vratit ću i dostojanstvo našim oružanim snagama. Nedopustivo je da država svoje vojnikinje i vojnike ne može hraniti preko vikenda u vojarnama, nego da oni moraju ići kući. Neću dopustiti ni novi egzodus mladih, a moramo mijenjati i poduzetničku klimu te dovesti investitore u Hrvatsku - na čemu ću i osobno raditi. Naši poduzetnici - rasterećeni od poreza i fiskalnih i parafiskalnih nameta - izvest će zemlju iz krize!

Prijetnja nacionalnoj sigurnosti!

Odgovarajući pak na novinarska pitanja nakon skupa, Grabar-Kitarović istaknula je da ne smijemo ignorirati Šešeljeve izjave o velikoj Srbiji i čekati da sve prođe samo od sebe. Takve izjave - od kojih se vlada Srbije nije ogradila - predstavljaju nacionalnu prijetnju Hrvatskoj! 

Vlada RH trebala je alarmirati EU i Haagu, pozvati našeg veleposlanika na konzultacije u Zagreb te, skupa s Josipovićem, sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost! Sve zemlje koje drže do sebe tako bi postupile! 

U Karaki i Konavlima

Tijekom boravka u Dubrovniku, buduća predsjednica RH sudjelovala je i u tradicionalnoj svečanosti u lokalu Karaka, u kojem je 11. studenoga 1989. osnovan naš stranački ogranak.

Dvodnevni obilazak Dubrovačko-neretvanske županije završila je posjetom Zavičajnom muzeju Konavala u Ćilipima i razgledavanjem izložbe ratnih fotografija.  

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-za-peljeski-most-i-za-pomoc-uzgaji...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-metkovica-josipovic-samo-suti-i...

Cijelu fotogaleriju Kolinde Grabar-Kitarović u Dubrovačko-neretvanskoj županiji možete pogledati na linku: http://on.fb.me/11jaXkH