„Žene za predsjednicu“ - naziv je to danas u organizaciji HDZ-ove Zajednice žena „Katarina Zrinski“ održanog skupa u dupkom punoj dvorani zagrebačkog Hotela Westin. Osim snažnih riječi podrške naših „Katarina“, buduću su predsjednicu jednakim intenzitetom podržale predstavnice koalicijskih partnera, stranačke članice i brojne simpatizerke.

Protiv podcjenjivanja žena

Grabar-Kitarović je u obraćanju nazočnima istaknula da u našem društvu, nažalost, još uvijek postoji mnogo podjela na muškarce i žene te da ne može ni opisati kako se osjeća kada je pitaju „može li žena biti predsjednica“.

- Želim da moja kandidatura bude ohrabrenje svim ženama. Jasna, dakle, poruka da žena ni po čemu nije drugačija od muškarca, osim po fizičkom izgledu, da može i umije sve… I da su žene jednako sposobne kao i muškarci! Moramo njegovati ambicije žena i ne smijemo dopustiti da se bilo kome od nas kaže da ne možemo nešto - jer smo žene. Možemo sve i to ćemo dokazati!

Bezidejni politički protivnici

Buduća predsjednica RH naglasila je, također, da je u svojoj karijeri probijala mnoge „staklene stropove“ te da joj na tom putu nije uvijek bilo lako. Predrasude ne doživljava osobno - one su samo dokaz da politički protivnici nemaju što ponuditi. 

- Podigla sam „strop“ postavši prvom ministricom europskih integracija, prvom hrvatskom veleposlanicom u SAD-u i prvom najviše rangiranom ženom u političkim strukturama NATO-a. Nije bilo lako, jer teško je izbjeći predrasude i negativne komentare. Ali i seksističke ispade koje doživljavam u ovoj kampanji. Kad netko nema politički program, onda pronalazi bilo kakav izgovor za napad na političkog protivnika. Ne doživljavam to osobno, ali smatram vrlo ozbiljnim - zbog svih žena u Hrvatskoj!

Vrijeme je za predsjednicu!

U svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, nazočnima se obratio potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner. Naglasio je značajnu ulogu Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ u jačanju pozicije žena - ne samo unutar naše stranke, nego i cijele Hrvatske. Uloga žena u određivanje političkih stajališta u svim gospodarskim i socijalnim pitanjima sve je jača i vidljivija.

- Predsjednička kandidatura Kolinde Grabar-Kitarović, HDZ-ova lista za euroizbore, mnoga ženska imena na listama za lokalne izbore - najbolji su primjer položaja i snage žena! To zorno pokazuje koliko HDZ cijeni žene u stranci, ali i cijeloj Hrvatskoj. A Hrvatska je zrela za predsjednicu! Vrijeme je da izaberemo ženu na čelu Hrvatske - državnicu koja će svojim znanjem i iskustvom štiti nacionalne interese. Dokazala je da zna kako to treba raditi i da to može!

Ponos i dostojanstvo

- Vrijeme je za predsjednicu koja će znati skrbiti za hrvatske tradicionalne vrijednosti i koja se neće stidjeti nositi lentu s hrvatskom trobojnicom. Imat ćemo predsjednicu koja će držati ruku na srcu za vrijeme sviranja hrvatske himne! - dodao je akademik Reiner.

Snažna podrška uspješnih žena

A snažne su riječi podrške budućoj predsjednici iskazale, također, saborska zastupnica Nada Murganić, virovitička liječnica dr. Ana Bajer-Faketić, primabalerina Almira Osmanović te inženjerka građevine Mirjana Čagaj. Video javljanjem svoju podršku je uputila i bračka poduzetnica Martina Žuvić-Brko.