Predsjednik HDZ-a i Vlade RH i mr. sc. Andrej Plenković u izjavi za brojne okupljene novinare u Banskim dvorima danas je objavio da splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja povlači svoju kandidaturu za još jedan mandat.

- Razgovarali smo jučer, a i danas. Zlatko Ževrnja se povlači iz utrke za župana. Županijski odbor HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije odredit će novog kandidata. HDZ će pobijediti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji - to je najjača županija kada je riječ o snazi HDZ-a.

Zahvala Ževrnji

Kako je istaknuo predsjednik Plenković, župan Ževrnja kvalitetno je odradio svoj mandat te je povukao vrlo odgovoran i konstruktivan potez.

- Ekstenzivno smo jučer razgovarali, županu Ževrnji je žao za ovo što se dogodilo. Nije bio svjestan posljedica i određenih propusta u proceduri. On ostaje član HDZ-a, ostaje do lokalnih izbora naš župan - koji je vrlo kvalitetno odradio svoj mandat. Svima nam je žao zbog ove situacije. Povukao je vrlo odgovoran i politički vrlo konstruktivan potez za dobrobit HDZ-a. Na tome mu zahvaljujem.