(VIDEO) Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice - predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom - u povodu dana Svih svetih položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Poklonili su se pred grobom prvog hrvatskog predsjednika i obnovitelja hrvatske države dr. Franje Tuđmana, grobom ratnog ministra Gojka Šuška, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rada i kod Zida boli.

S najdubljim pijetetom prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

ZAJEDNO I DOSTOJANSTVENO

Predsjednik Karamarko potom je na Mirogoju odgovarao na pitanja brojnih novinara. Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POŠTIVANJU 

Pitate me zašto „danas nemamo nijedan predizborni skup“? Zato jer je danas dan kada moramo biti u mislima i emocijama s ljudima koji nam znače. Mi smo danas na grobovima ljudi koji su zaslužni za hrvatsku državu. Svaka obitelj, svaki pojedinac ima nekog svog s kojim treba danas biti. To je takav dan. Poštujmo to. 

O POBJEDI

Nastavit ćemo kampanju na način kako smo je i započeli - mirno, dostojanstveno, nudeći naš program i afirmativno zajedništvo. Još je nekoliko dana do naše pobjede. 

(FOTO: Martina Cvek)