Uoči novog kruga pregovora s Mostom, predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je ispred Središnjice HDZ-a odgovarao na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. Donosimo njegove ključne poruke:

O nastavku pregovora s MOST-om

Na stolu je čitav paket oko ustroja vlade i dužnosti u Saboru. Imat ćemo dodatne konzultacije te vjerujem da ćemo danas ili sutra moći reći da smo postigli dogovor o paketu. Bolje smo se upoznali i izgradili stupanj suradnje i povjerenja. Moj cilj ostaje u ponedjeljak imati 76 potpisa i formirati vladu do prve sjednice Sabora.

O ulozi potpredsjednice HDZ-a Ivane Maletić

Ivana Maletić je zbog važnih obaveza u Strasbourgu gdje izrađuje jedno važno izvješće. Kad se vrati, s njom ću razgovarati. Ona je dala veliki doprinos našoj kampanji. Bila je jedna od kreatorica gospodarskog programa HDZ-a, a odlično smo surađivali i u Europskom parlamentu. Na kojem god mjestu bila, dat će doprinos HDZ-ovoj politici i boljitku Hrvatske.

O potpori HSS-a

Uoči prošlih konzultacija kod predsjednice Grabar-Kitarović razgovarao sam s predsjednikom HSS-a  Beljakom. Drago mi je da je HSS dao potporu HDZ-u za sastavljanje vlade i zahvaljujem im.

O stabilnoj i učinkovitoj vladi

HDZ je nakon pobjede na izborima u poziciji da dobije široku potporu saborskih zastupnika za sastavljanje vlade. Naša je je strategija formirati stabilnu vladu s Mostom koji ima trinaest izvornih mandata. Hrvatska očekuje stabilnost i učinkovitost i na tome - radimo.