Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Hrvatskog saboru - u stanci aktualnog prijepodneva - odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara. Komentirao je Vladinu namjeru da organizira paralelnu proslavu 20. obljetnice Oluje, „mjere“ za smanjenje deficita koje je Bruxelles vratio „na popravni“, kao i inicijativu predsjednice RH da sa čelnicima stranaka razgovara o problemima koji istinski muče građane.

Donosimo odgovore predsjednika Karamarka:

O PARALELNOJ PROSLAVI OLUJE

Iz čitavog sam niza razloga za središnju proslavu Oluje isključivo u Kninu. Prvi, ljudi su navikli - Knin je doista mjesto oslobađanja naše domovine i pobjede nad okupatorom. Drugi: sada kada svi pričaju da trebamo štedjeti i biti skromni - mimohod u Zagrebu bitno poskupljuje proslavu. Uvjeren sam da će HDZ izvući državu iz krize i da će takav mimohod biti moguće organizirati za 25. obljetnicu Oluje.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-na-proslavi-oluje-u...

Zašto predlažu paralelnu proslavu u Zagrebu? Ne bih ulazio u nagađanja koja kolaju - da je nekog strah od dočeka naroda i slično. Budimo benevolentni pa ostanimo na tome da Vlada želi na drugačiji način obilježiti 20. godišnjicu Oluje. No mislim da još nije vrijeme za takvo što. Uostalom, većina građana i branitelja ne želi ove godine mimohod u Zagrebu.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/milanovic-izmislja-dvije-proslave-oluje-jer...

O PROIZVOLJNOJ KUKURIKU STATISTICI

Sumnjam u uspješnost „mjera“ za smanjenje deficita koje Vlada šalje Europskoj komisiji. Cijelo vrijeme govorimo o posljedicama, a ne o uzrocima - nikako da pokrenemo proizvodnju te povećamo broj radnih mjesta i potrošnju. Nigdje ne vidim ni te investicije o kojima zbori Vlada. Još nešto: trebamo vidjeti jesu li točni podaci o znatnom rastu profita malog i srednjeg poduzetništva jer je ova vlada sklona koristiti različita mjerila i „prilagođavati“ statistiku.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-premda-bih-zelio-da-uspiju-ske...

O INTERESU PREDSJEDNICE ZA PROBLEME GRAĐANA

Naravno da se trebaju čelnici stranaka odazvati pozivu predsjednice RH na razgovor. Ona iskazuje nevjerojatan interes za probleme običnih građana. I to treba cijeniti, odazvati se i popričati. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zadovoljan-sam-predsjednica-se...