(VIDEO) Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas - prvi dan predsjedničke kampanje - tvrtku „Građevinarstvo i proizvodnja Krk“, na otoku Krku gdje je održala govor i družila se sa zaposlenicima tvrtke. 

- U izbornu kampanju krećemo od poduzetnika, koji jedini stvaraju novu vrijednost i otvaraju radna mjesta. Država tu može jednokratno pomoći, ali kumulativni pad BDP-a u zadnjih šest godina iznosi 13 posto, a za izlazak iz krize moramo mijenjati odnose te osloboditi poduzetnički duh.  

http://bit.ly/1Gisd7q

ZA transparentno poslovanje

Grabar-Kitarović je istaknula da strani investitori zamjeraju Hrvatskoj dvije stvari, prva je sporost birokracije, a druga je nepredvidivost zakonske regulative. Dakle, nužno je transparentno poslovanje državne uprave, koja mora biti na usluzi građanima i poduzetnicima. Porezna uprava ne može samo globiti poduzetnike!  

- Vlada osiromašuje narod i blokira poduzetništvo, zato sam se kandidirala za predsjednicu RH. Politika u razvijenim zemljama ne služi za raspravu o starim temama, već rješava sadašnje prije svega gospodarske probleme kao što su nezaposlenost, male mirovine, dugovi i drugi svakodnevni problemi naših ljudi. 

Susretu je nazočila i vrbnička načelnica Marija Dujmović Pavan, koja je iskoristila priliku pozvati buduću predsjednicu u posjet Vrbniku na otoku Krku.