(VIDEO) Pozivamo Vladu da - kada je već svojim nevještim agiranjem „uprskala“ mimohod - barem ne „uprska“ dostojanstveno obilježavanje Oluje u Kninu. Budimo u Kninu svi zajedno! Odajmo počast braniteljima - svim onima koji su položili život za Hrvatsku i omogućili mir. Ne samo u Hrvatskoj, već i u BiH. Gosp. Milanoviću, budite hrabri i održite govor u Kninu. Ne bojte se naroda! - samo su neke od poruka međunarodnog tajnika HDZ-a dr. Mire Kovača s današnje konferencije za novinare u Središnjici u povodu fijaska Milanovićeve vlade u organiziranju vojnog mimohoda u Zagrebu o proslavi 20. obljetnice Oluje. 

Iako je Milanovićeva vlada na vrijeme bila upozorena na prekratak rok za organiziranje vojnog mimohoda - na kojem bi sudjelovale savezničke vojne postrojbe - Milanović je inzistirao na dvije proslave. Te se na kraju - osramotio. Saveznici su redom otkazali dolazak! Još jednom je ova vlada pokazala svoju i nesposobnost i neznanje. 

Izjavu dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Hrvatski građani znaju da je Milanovićeva vlada pokazala neefikasnost, neznanje i nesposobnost na planu gospodarstva. To pokazuju izvještaju Europske komisije, Svjetskog ekonomskog foruma, agencija za mjerenje kreditnog rejtinga… Hrvatska ima šestu najgoru vladu u svijetu! Nema reformi, napretka… A sada nas je Vlada u „ćorsokak“ dovela i u vanjskoj politici! I tu je pokazala, također, i neznanje, i neefikasnost, i nesposobnost!

Bili su argumentirano upozoreni

Predsjednik Karamarko je - prije tri mjeseca - upozoravao da je nametanje mimohoda u Zagrebu beskorisno jer nema vremena za organizaciju u roku od tri mjeseca. A Milanović je nametnuo da se mimohod održi. No namjere, nažalost, nisu bile plemenite! Jer, da su bile plemenite, onda bi već prošle godine razmišljao o mimohodu. Imali bi vremena za dostojanstven mimohod i na vrijeme sve pripremili. 

Milanovićev strah od naroda

Nametali su mimohod - ne zbog proslave Oluje, Dana domovinske zahvalnosti, već samo zato jer je Milanović htio izbjeći suočavanje s narodom u Kninu. To je bio jedini razlog za mimohod u Zagrebu. A kad se već s time krenulo - to je trebalo prikladno pripremiti. U akciji Oluja je oslobođen hrvatski teritorij! I ne zaboravimo - Oluja ima svoje značenje i na razini svjetske politike. Imala je svoj humanitarni karakter - donijela je mir u BiH! Spriječen je genocid u Bihaću! 

Zajedno - sa svojim narodom

Da su imali viziju - mogli su u Zagrebu organizirati znanstveni skup sa svjetskim političarima na temu Oluje! Tužni smo zbog privatizacije politike na ovakav način. Sada smo svi skupa u Hrvatskoj osramoćeni. Pozivamo Vladu da - kada je već svojim nevještim agiranjem „uprskala“ mimohod - barem ne „uprska“ dostojanstveno obilježavanje Oluje u Kninu. Budimo u Kninu svi zajedno! Odajmo počast braniteljima - svim onima koji su položili život za Hrvatsku i omogućili mir. Ne samo u Hrvatskoj, već i u BiH. Gosp. Milanoviću, budite hrabri i održite govor u Kninu. Ne bojte se naroda!

DOKAZANA NESPOSOBNOST 

Nakon izjave, uslijedila su pitanja novinara. A jedno od njih se odnosilo na komentar izjava ministrice Pusić da je mimohod „naša stvar i da nije bitno tko će doći“. Dr. Kovač odgovorio je rezolutno i decidirano - nakon ovakve diletantske vanjske politike ministrice Pusić i sramoćenja države, najbolje bi bilo da više ništa ne komentira.

- Iskreno govoreći, da sam na mjestu ministrice Pusić nakon ovakvog diletantskog ponašanja - konkretno, Ministarstva vanjskih i europskih poslova jer izgleda da visoki službenici nisu dobili odgovarajuće instrukcije po svijetu - ne bih se više javljao na tu temu. Nisu uopće trebali govoriti da će saveznici sudjelovati na mimohodu - ako su znali da neće doći! Ovako su se doveli u situaciju da se Srbija ruga Milanovićevoj vladi zbog neefikasnosti državnog aparata! Što još reći?