Mladi nositelj naše pobjedničke liste Karlo Ressler nesumnjivo je ovih dana najtraženije „lice“ na medijskom tržištu. Dnevno mu stiže po 10-ak zamolbi za intervju. Izdvajamo sažetke iz „samo“ četiri njegova istupa. U svima, do jednog, demonstrirao je potkovanost i snagu argumenata, jasna politička stajališta, mirnoću, ali i - odvažnost!

HTV: Činjenicama protiv prodavača magle!

HDZ će voditi pozitivnu, energičnu kampanju usmjerenu prema budućnosti, a utemeljenu na našim narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima. Bavit ćemo se pitanjima koja su od životne važnosti za hrvatske ljude i naglašavati konkretne prednosti koje imamo kao članica EU-a. Primjerice, diljem Lijepe Naše gradimo ili obnavljamo više od 500 vrtića upravo zahvaljujući EU sredstvima!

Činjenicama, argumentima i rješenjima suprotstavit ćemo se nerazumnim opcijama koje nude kaos, izolaciju i opsjene!

Jutarnji list: Dr. Franjo Tuđman moj je politički uzor!

Rođen sam 1989. godine, nekoliko mjeseci nakon što je osnovan HDZ. I tada su neki pokušavali raspirivati atmosferu beznađa i besperspektivnosti, ali Tuđman je izvanredno razumio međunarodne okolnosti te imao strateški pogled, snagu okupljanja hrvatskog naroda i mudrost u vođenju unutarnje politike u teškim okolnostima velikosrpske agresije.

Bez njega ne bi bilo slobodne Hrvatske, međunarodnog priznanja i teritorijalnog integriteta.

RTL Danas: Čvrsto sam uvjeren u najmanje 5 mandata!

Zahvalan sam na podršci i ukazanom povjerenju. Ovo je veliki izazov, ali čvrsto sam uvjeren u najmanje 5 mandata u EU parlamentu! Fokusiran sam na kampanju - da što bolje predstavimo naš kvalitetni Program! Hrvatski ljudi prepoznaju tko je odgovoran i ozbiljan, a tko nudi samo destrukciju ili - ništa! Za mene kao mladog roditelja posebno je važno da u svakom dijelu Lijepe Naše svaka mlada osoba ima stvarnu mogućnost ostati, dobiti kvalitetan posao i zasnovati obitelj. Zajedno, hrvatske generacije mogu puno toga napraviti za Lijepu Našu i novu Europu!

Imam 29 godina, dvoje djece, obitelj, zahtjevan posao, uskoro ću doktorirati… Pitate me kako sve to uspijevam? Jednostavno, trudim se svakog dana napredovati, ulagati u obrazovanje, suočavati se s izazovima. Supruga Karla u tome mi je velika podrška!

Nova TV (sučeljavanje): Valjda nećemo žilet-žicom odvojiti Hrvate iz BiH od RH!?

Naš Karlo Ressler suvereno je branio boje HDZ-a na Novoj TV - na 1. sučeljavanju kandidata za EP. Smiren i argumentiran u izlaganjima, istodobno je efektno i samopouzdano kontrirao konkurenciji. Evo samo nekoliko njegovih poruka:

Živi zid jednostavno priča - besmislice! Osim tiskanja novca i hiperinflacije, dosad od njih nismo čuli nijedno „rješenje“! * Koristi članstva u EU-u vrlo su "opipljive": Pelješki most, gradnja ili obnova više od 500 dječjih vrtića, ZG rotor, rekordnih 4,5 mlrd. kuna ZA zapošljavanje! * Uz pomoć EU sredstava vodimo i odgovornu migracijsku politiku - 6.500 vrhunski opremljenih policajaca čvrsto čuva granicu! * Valjda nećemo žilet-žicom odvojiti Hrvate iz BiH od RH!? Zalažemo se da druga država hrvatskog naroda uđe u EU! * Srbija? Jasno da prvo mora ispuniti sve kriterije! * Najveći sportaš? Goran Ivanišević!