U stanci jučerašnjega Obnoviteljskog sabora Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ predsjednik Karamarko zasebno je za Dnevnik HTV-a komentirao rezultate najnovijeg CRO demoskopa, mjesečne „ankete“ popularnosti i političkih trendova. 

A brojke su po Milanovićevu vladu uistinu poražavajuće: prvi put od početka njenog mandata, čak je i navedeno SDP-ovsko „istraživanje“ moralo priznati da je većina građana za prijevremene izbore. ZA: 40,8% - PROTIV: 39,2%! Karamarko:

Ova je vlada neuspješna, osiromašila je građane, blizu smo 400 tisuća nezaposlenih, i zašto bismo se onda čudili što većina građana žele prijevremene izbore? Stvarne brojke nezadovoljnih još su i veće, a rasti će iz mjesec a u mjesec - sve dok se napokon ne prekine ova agonija!

Karamarko je komentirao i „rezultat“ prema kojem bi Ivu Josipovića u novome predsjedničkom mandatu voljelo vidjeti 52,5% građana, a slijedi ga s 27% Kolinda Grabar Kitarović, potencijalna kandidatkinja HDZ-a:

Moj komentar? Crodemoscop se inače pokazao vrlo „precizan“, s pravom smo vrlo skeptični prema toj „anketi“. Ali, dobro, hipotetski zamislimo da bi to bili nekakvi rejtinzi - pa to je izvrsno! Mogu samo ponoviti ono što sam rekao prije nekoliko dana: gospođa nije rekla ni „a“, a već ima 27 posto. Zamislite rezultat da vodi kampanju! Dakle, to nam je apsolutno dobar pokazatelj?

Dodajmo i da je predsjednik Karamarko jučer u ranijoj izjavi za (sve) medije potvrdio da je Kolinda Grabar Kitarović jedno od troje HDZ-ovih potencijalnih kandidata za predsjedničke izbore. Ime će biti objavljeno tijekom svibnja…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-obnoviteljskog-sabora-zajednice-branitelja-vlada-je-mrtva-trazimo-prijevremene