Nastavila se specijalna operacija difamacije HDZ-a i predsjednika Karamarka na "temelju" izmišljene afere o tobože nepropisnom zapošljavanju u SOA-i. Nakon što je zbog te medijske konstrukcije najavio sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, Ivo Josipović u intervjuu je u današnjem Novom listu ustvrdio da je "Karamarko ugrozio nacionalnu sigurnost".

Predsjedniku RH je uime Stranke odgovorio član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić. Njegovu izjavu za medije donosimo u cijelosti:

Prvo: da je Josipović kojim slučajem morao proći sigurnosnu provjeru, on zbog nezakonitog izvlačenja novca iz Komercijalne banke, afere ZAMP, Emporion, Adriatic.net i Štedionice Zlatica nikad ne bi mogao postati predsjednik Republike Hrvatske.

Drugo: za razliku od Tomislava Karamarka koji je radio na njenom poboljšanju, upravo je predsjednik Josipović ugrozio nacionalnu sigurnost. Jer je prije četiri godine - dok još do kraja nije bio proveden postupak sigurnosne provjere -gospodina Dejana Jovića angažirao za glavnog analitičara. Ta se osoba javno zalagala za očuvanje Jugoslavije, bila protiv samostalnosti Republike Hrvatske; ta se osoba, također, javno zalagala da RH ne uđe samostalno u Europsku uniju, nego da čeka Srbiju.

I ako se već bave time da sazivaju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, onda neka je sazovu na temu situacije u Ukrajini kojom su ugrožene i zemlje EU. S obzirom na šlamperaj, nerad i neznanje ove vlade, zračni prostor nam je nezaštićen već nekoliko mjeseci.