Dnevno 900 građana gubi posao, a oni se bave uličarskim rječnikom i recikliraju stare, odbačene izmišljotine. Koje se prežvakavaju već godinama - od trenutka kada mo počeli istraživati kriminal i korupciju. Očito ih nešto jako muči! Bez brige, pobijedit ćemo i bez njih! - istaknuo je predsjednik Karamarko u Zagrebu, na proslavi 24. rođendana Područnog odbora HDZ-a Peščenica-Žitnjak

Obnovljeni zanos, silna energija i pobjednički duh - tako bi se moglo opisati ozračje sinoć u Zagrebu, na proslavi 24. obljetnice osnutka Područnog odbora HDZ-a Peščenica-Žitnjak. Dvjestotinjak članova i simpatizera ostalo je izvan dvorane! Uoči svečanog skupa, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja novinara. Po običaju, dominirala su ona dnevno-politička.

Kako komentirate odluku agencije Fitch da nam smanji izglede za kreditni rejting sa stabilnih na negativne?

To konkretno znači da ćemo se morati zaduživati po većoj kamatnoj stopi. Dakle, uzimati skuplje kredite. Prve računice govore da će nas to godišnje koštati oko 400 milijuna kuna više. Ništa novog! Prošle su dvije godine, a ništa nisu napravili u gospodarstvu, nema ni naznaka reformi i oporavka. Odavno su pokazali što mogu - a ne mogu nista. Na žalost, očekivano: vode nas u provaliju.

Između ostalog, u Fitchovu izvješću stoji i da je vjerodostojnost Vlade dovedena u pitanje. Ako HDZ bude formirao sljedeću vladu, hoće li doista morati ovisti o HDSSB-u, kao što je to danas ustvrdio Branimir Glavaš? Da HDZ jedino uz podršku hrvatske desnice može složiti iduću vladu?

HDZ drži poziciju desnog centra, ima snažnu koaliciju te će već s ovom konfiguracijom sigurno pobijediti. Dobro da se ljudi nadaju, to je u redu... Bez brige, pobijedit ćemo i bez njih!

Kako ocjenjujete Glavaševe osobne napade na Vas?

To je dno dna. Očito ih nešto žulja, nešto ih jako svrbi, i žao mi je ako je taj Savez za Hrvatsku stvoren samo zato da napada HDZ, a ne da se brine o problemu 383 tisuće nezaposlenih, koliko ih je na današnji dan. Dnevno 900 građana gubi posao, a oni se bave uličarskim, nebuloznim rječnikom. Što reći? Svaki je daljnji komentar izlišan.

Tvrde da Vas DORH istražuje zbog nekih afera. Hoćete li ih tužiti za klevetu i tražiti ispriku?

DORH me ne istražuje ni za kakve afere, takve se teze prežvakavaju već godinama - od trenutka kada mo počeli istraživati kriminal i korupciju u ovoj državi. AI DORH je još prije više godina priopćio da nisam ni pod kakvom sumnjom. Dakle, recikliraju staro, odbačeno smeće, izmišljotine, što govori o njihovoj nemaštovitosti. Očito ih nešto jako muči, vidjet ćemo uskoro.