Predsjednik RH ima pravo na to - zbog pada BDP-a, novog zaduživanja, 355 tisuća nezaposlenih… Znate kako zovu SDP? Stalno dižu poreze. Doista je vrijeme da se i Milanović i Josipović koncentriraju na rješavanje gospodarskih problema, a ne da raspravljaju je li zakazala tajna služba zbog toga što u Vukovaru nisu doživjeli ovacije - naglasio je Karamarko u „Oporbenom zarezu“. 

Predsjednik HDZ-a 25. je studenog gostovao u emisiji Oporbeni zarez (urednik Ivica Ružičić) na Prvom programu Hrvatskog radija. Razgovor je istodobno bio emitiran i na HTV4. Teme: referendum o definiciji braka, Vukovar, gospodarsko rasulo, Milanovićev „optimizam“... Prenosimo ključne poruke, a u (pod)naslov smo izvukli ono što su dnevni listovi, citirajući Karamarkov intervju, svjesno ili ne ispustili - dio o predsjedniku Josipoviću!

O SVRSI REFERENDUMA

Očito je bilo potrebno da i Ustavom utvrdimo ono što je već definirano Obiteljskim zakonom, što je prirodno i u tradiciji našeg naroda. Građani su bili prisiljeni organizirati referendum jer smo izloženi diktaturi relativiteta. Sve im je relativno, pa i brak. Sudeći po uvođenju zdravstvenog odgoja, koji je uznemirio većinu roditelja, Vlada bi zacijelo kad-tad izmjenom zakona pokušala redefinirati brak. Građani su, njih 750 000, spontano reagirali na ideološki teror kojem su podvrgnuti. 

O ISHODU REFERENDUMA

Referendum će, naravno, proći. I to u vrlo, vrlo velikom postotku. Nakon nedjelje će mnoge stvari biti drukčije, nitko se više neće moći poigravati s onim što ovaj narod jest, s onim što osjeća.

O PROTIVNICIMA REFERENDUMA

Upregnuli su sve medije koji su im pod kontrolom, a svi su im pod kontrolom. 

O PRODUBLJIVANJU PODJELA

Vlada cijeli svoj mandat otvara, nameće svjetonazorske teme kako bi prikrila svoju nesposobnost, činjenicu da u dvije godine nije ništa učinila u gospodarstvu - da narod bolje živi. Podjele produbljuje upravo ova vlada, želeći na silu “preodgojiti” narod. Bilo bi im bolje da se bave investicijama i otvaranjem radnih mjesta.

O ĆIRILIČNOM PROTUZAKONJU

Početak je problema u tome što vlada u Vukovaru nije poštovala Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, to jest članak 8. na koji stalno upozoravam. I koji ću ponovno citirati: “Odredbe ovog ustavnog zakona moraju se tumačiti i primjenjivati” - pazite, i primjenjivati! -  “sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima”. Dakle, kada je vlast vidjela da dvojezične ploče izazivaju sve suprotno od ovih uvjeta iz članka 8. - trebala je prekinuti s njihovim postavljanjem! 

O JOSIPOVIĆU: ČLANAK 8.

I predsjednika Republike sam više puta pozivao da se očituje o tom članku, ali - muk. Šuti, ignorira ga, jer nema protuargument. Pravi se da članak ne postoji. Referendum koji je pokrenuo Stožer ne bi niti bio potreban da se poštuje Ustavni zakon.

O JOSIPOVIĆU: SAZIVANJE SJEDNICE VLADE

Zašto predsjednik RH ne sazove izvanrednu sjednicu Vlade? Ima pravo na to, upravo zbog pada BDP-a, novog zaduživanja, 355 tisuća nezaposlenih… Doista je vrijeme da se i vlada i predsjednik Republike koncentriraju na rješavanje gospodarskih problema, a ne da raspravljaju je li zakazala tajna služba zbog toga što u Vukovaru nisu doživjeli ovacije. Predsjednik Josipović očito je malo povrijeđen...

O HDZ-ovoj „DESTRUKCIJI“

Neprestance nas petljaju u nekakve scenarije, tvrde da nešto organiziramo. Ne trebamo mi ništa organizirati - najbolja destrukcija ove vlasti je sama ta vlast, upravo zbog svojih gospodarskih neuspjeha i pokušaja da „preodgoji“ narod. 

O MILANOVIĆEVIM OBEĆANJIMA

Premijer je obećao kada je došao na vlast da će za nekoliko mjeseci biti bolje. Pa je onda rekao da će to biti za godinu dana. Sada pak govori da će biti bolje za dvije godine. Iskreno bih volio da bar u nečemu vlada uspije, ali, na žalost, ugašena je svaka nada da će se bilo što dobro s njima dogoditi. 

O MILANOVIĆEVU „OPTIMIZMU“

Na čemu bazira taj optimizam? Što je to vlada ponudila? Proračunski deficit sve je veći i veći, zadužujemo se ponovo, u MUP-u kupuju skuplja, a manje kvalitetna vozila umjesto jeftinijih i kvalitetnijih… Na čemu možemo bazirati optimizam? Na osnovu premijerove izjave „pa, evo, imam lošu vijest za pesimiste - bit će bolje“?! To je program obmane i zavaravanja.

O „STALNO DIŽU POREZE“ (= SDP-u)

Znate kako zovu SDP? Stalno dižu poreze. Oni guše gospodarsku aktivnost, poduzetnike, a treba učiniti upravo suprotno - smanjiti pritisak i na one koji mogu proizvoditi i na one koji mogu trošiti. 

Cijeli intervju predsjednika HDZ-a može poslušati na sljedećem linku:
http://radio.hrt.hr/ep/oporbeni-zarez/43927/