Uzet ćemo si dovoljno vremena kako bismo predstavili vladu koja je kompetentna i koja će imati kvalitetan program za promjene u Hrvatskoj. Idemo korak po korak, a ne napraviti to na prepad. Želimo vladu s najboljim ljudima kako bismo mogli mijenjati Hrvatsku na dobrobit hrvatskih građana! - istaknuo je, između ostalog, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač u gostovanju u emisiji Hrvatskog radija „U mreži Prvog“.

Donosimo ključne poruke:

O kvalitetnoj vladi 

Noćas su se vodili razgovori, pustimo i dopustimo predsjedniku HDZ-a i Domoljubne koalicije te predsjedniku Mosta da se o tome izjasne tijekom dana. Danas je najvažnija odluka predsjednice da osoba koja bude predstavljena, bude imenovana mandatarom. Uzet ćemo si dovoljno vremena kako bismo predstavili vladu koja je kompetentna i koja će imati kvalitetan program za promjene u Hrvatskoj - to će biti pretpostavljam nakon blagdana, početkom iduće godine. 

O dosljednosti i poštenju

Od početka smo vjerodostojni i dosljedni te smo govorili da smo za dualni odnos. Predsjednik Karamarko je jasno rekao nakon sastanka s Mostom i koalicijom Hrvatska raste da nećemo ući u nikakav trojni odnos - sukladno odluci Predsjedništva HDZ-a. No, gospodin Milanović je nazvao prije tog sastanka predsjednika Karamarka i rekao mu da će biti protiv takvog odnosa. A onda nakon što je čuo da je Karamarko potvrdio naš stav da ne želimo ući u trojni odnos, Milanović je rekao da će on potpisati zahtjeve Mosta. Prestanimo zagađivati javnost ružnim napadima i riječima, kampanja je završena. Zgrožen sam ponašanjem gospodina Milanovića. Vrijeđao nas je, pa smo onda dobili pismo gdje se HDZ naziva potencijalnim partnerom, pa je pak predbačeno jednoj osobi da je promijenila prezime. A jučerašnji istup je ispod razine, iskaz slabosti. 

O sastavljanju vlade

Još nismo krenuli u razgovore o ministarstvima. Najprije smo izgradili povjerenje s ljudima iz Mosta. Idemo korak po korak, a ne napraviti to na prepad. Želimo kvalitetnu vladu s najboljim ljudima kako bismo mogli mijenjati Hrvatsku na dobrobit hrvatskih građana.