Nepravomoćnom presudom Županijski sud u Osijeku proglasio je bivšega vukovarskog gradonačelnika (i donedavnog člana Predsjedništva SDP-a) Željka Sabu krivim za pokušaj podmićivanja HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića. Sabi, zbog čijih je brojnih kriminalnih afera Grad Heroj postao Grad Slučaj, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godine i četiri mjeseca. No „nezavisnog“ Željka Sabu na nedavnim su prijevremenim izborima u Vukovaru svejedno podržavali i SDP i premijer Milanović!

SDP-ov kontinuitet

Zanimljiv je taj kontinuitet: županica Lovrić Merzel, Željko Sabo, Linić, Čavlović Smiljanec, Krešimir Milanović... Još će se deseci i deseci SDP-ovaca naći u vrlo neugodnim situacijama. Potvrdile su se nedavne riječi predsjednika Karamarka:

- Sabo je svojevrsna personifikacija SDP-a. Jedino što znaju jest pokušavati skretati pozornost s vlastitih neuspjeha te po principu „drž'te lopova“ svaljivati krivnju na HDZ, a svakodnevno im izbijaju nove i nove afere. Nisu ni sposobni, ni pošteni.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-hdz-ovu-programu-zaposljavanja-i...

Na presudu su se danas kratko osvrnuli predsjednik vukovarskog (gradskog) HDZ-a Damir Barna, gradonačelnik Ivan Penava te njegova zamjenica i ujedno „meta“ Sabina kriminalnog djelovanja Marija Budimir.

BUDIMIR: Snažna poruka protiv korupcije

Iako se ne radi o pravomoćnoj presudi, želim izraziti zadovoljstvo radom pravosuđa RH. Poslana je snažna poruka o borbi protiv korupcije u našoj državi. Za mene je ovo bilo teško razdoblje. Zahvaljujem se svojoj obitelji i svojim stranačkim kolegama koji su cijelo vrijeme bili uz mene. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/slucaj-marije-budimir-politicki-progon-i...

BARNA: Vjerodostojni iskazi naših članova

Prije svega, potvrđena je vjerodostojnost iskaza naših članova - obitelji Budimir i Đurić. Bez obzira što presuda nije pravomoćna, možemo konstatirati da je slučaj Sabo obrazac djelovanja SDP-a.

PENAVA: Umjesto afera - gospodarski oporavak!

Ne bih komentirao presudu koja je nepravomoćna, no nadam se da je okončana situacija zbog koje je Vukovar bio grad slučaj. Cijelo vrijeme smo ukazivali da je u proteklih pet godina u našem gradu bilo puno nezakonitosti. A protiv donedavnoga SDP-ova gradonačelnika još su dva kaznena procesa u tijeku! Građani su na nedavnim izborima jasno poručili što o tome misle. Umjesto aferama, od sada se možemo baviti pozitivnim pričama koje će u gospodarskom smislu pokrenuti naš grad.  

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/tko-o-cemu-sdp-o-postenju