Danas je u Središnjici HDZ-a u Zagrebu održana konstituirajuća sjednica Središnjeg odbora Zajednice poduzetnika i obrtnika (ZPO) Hrvatske demokratske zajednice na kojoj je donesena odluka o formiranju županijskih organizacija  Zajednice. 

Središnji odbor ZPO-a oštro je osudio najavu ministra Slavka Linića o povećanju trošarina na mobitele i gorivo te o uvođenju poreza na drugi dohodak, ističući kako to predstavlja još jedan udar i na poduzetnike i na sve hrvatske građane.  

Kontinuirano uvodeći nove poreze i namete ili mijenjajući one stare, Kukuriku vlada generira pravnu nesigurnost i financijsku nestabilnost u RH, čime odbija sve potencijalne investitore i sprečava otvaranja novih radnih mjesta. „Linićev plan“ samo je još jedan dokaz da su promjene u državi ne samo potrebne, nego i neophodne.

ZPO će u svrhu poboljšanja poduzetničke investicijske klime - a nakon što na terenu temeljito prikupi informacije o problemima poduzetnika i obrtnika - predložiti izmjene zakonodavnog okvira koje bi donijela buduća vlada na čelu s HDZ-om. 

Na sjednici je za tajnika Zajednice izabran Mirko Matić.