Kabinetske odluke ministara i Vlade izazvale su sve ovo što se danas dogodilo u Vukovaru - ocijenio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić komentirajući braniteljske prosvjede i uklanjanje sinoć, pod krinkom mraka, postavljenih dvojezičnih ploča. Te dodao:

- Vlada ne prepoznaje situaciju na terenu, nema sluha, svojim postupcima samo dosipava sol na ranu. Protivimo se nasilju, apeliramo na mirne prosvjede, ali i ističemo da nije vrijeme za ćirilične natpise. Vukovar je još uvijek pun rana. Ćirilica u Vukovaru nije samo pismo, nego i simbol stradanja Hrvata.

Stoga je pozvao političare srpske nacionalnosti da se i sami očituju kako još nije vrijeme za uvođenje ćiriličnih natpisa:

- Vukovar je mjesto posebnog pijeteta i za to se svi moramo zalagati ako želimo dobrobit i zajednički život i Srba i Hrvata na ovom prostoru.

Galić je istaknuo i da Vukovarsko-srijemska županija nije naložila izradu dvojezičnih ploča. Očekuje da predstavnici Vlade i Grada Vukovara sjednu i pokušaju razumno razriješiti bolni problem.