Večeras u 21:30 jedan od gospodarskih stratega HDZ-a dr. Đuro Njavro gostovat će u emisiji Izlaz broj 4 (urednik i voditelj Zoltan Kabok) na HTV4. Sučelit će se sa zamjenikom ministra gospodarstva Alenom Leverićem (HNS) na temu „GDJE SU INVESTICIJE U HRVATSKU?“.

I najava emisije koju prenosimo s mrežnih stranica HRT-a jamči da će rasprava biti zanimljiva:

Ispra(z)na Vladina obećanja

„Prije nešto više od dva i pol mjeseca na snagu je stupio Zakon o strateškim investicijskim projektima. Tek ovaj tjedan održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga. Oni bi trebali pokrenuti gospodarstvo i otvoriti nova radna mjesta. Je li to realno očekivati? I u protekle dvije godine pokretanje investicija bila je najjača karta vladajuće koalicije. Od najavljivanih mnogobrojnih lopata na gradilištima nismo puno toga vidjeli. Što koči ulaganja u našu zemlju? Zašto mu se protive nevladine udruge i u kakvom će se ozračju provoditi?“.

Kako to predsjednik Karamarko voli reći: umjesto tsunamija investicija, dobili smo tsunami poreza! 

Otvorena vrata korupciji

Vladi ne samo što je trebalo gotovo tri mjeseca da ustroji povjerenstvo, nego je problem i u samom zakonu - mnogi su već konstatirali da otvara vrata korupciji i rasprodaji javnih dobara...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/milosevic-uz-ovakvu-poreznu-nestabil...