Sutra 3. svibnja, na obljetnicu smrti ministra obrane Gojka Šuška, u Hotelu Westin u Zagrebu održat će se Obnoviteljski sabor Zajednice branitelja Hrvatske demokratske zajednice „Gojko Šušak“ (skraćeni naziv: ZBGŠ). Sabor počinje u 11:00 sati. Odlukom Predsjedništva HDZ-a, obnavljanjem Zajednice koordinirao je Željko Dilber, predsjednik Odbora za branitelje naše stranke.

I izvanstranački članovi

Zajednica okuplja hrvatske branitelje koji, svjesni svog položaja u društvu, žele pridonijeti očuvanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata i zaštititi prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Članovi Zajednice mogu postati i hrvatski branitelji koji nisu članovi naše stranke, ali prihvaćaju temeljna programska načela i politiku HDZ-a.

Izaslanici Sabora su svi članovi koji su se do 22. travnja upisali u Zajednicu. Neovisno o održavanju Obnoviteljskog sabora, svi oni koji se žele učlaniti u ZBGŠ to mogu i dalje učiniti ispunjavanjem online pristupnice na linku:

https://moj.hdz.hr/content/pristupnica-za-zajednicu-branitelja-hdz-gojko-susak

Vijenci na obljetnicu smrti ministra Šuška

Prije Obnoviteljskog sabora ZBGŠ-a, vodstvo HDZ-a će polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu ministra Gojka Šuška na zagrebačkom Mirogoju obilježiti obljetnicu njegove smrti (09:00). Potom će vijenac položiti i na grob predsjednika dr. Franje Tuđmana (09:15).

Sveta misa zadušnica za pokojnog Gojka Šuška služit će se u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zagrebu (Avenija Gojka Šuška bb) s početkom u 18.00 sati.