Večeras 15. siječnja u 18:00 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, predsjednik Karamarko otvorit će HDZ-ovu tribinu. O jednom od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti govorit će i ondašnji potpredsjednik Sabora RH Vladimir Šeks te članovi Vlade - Hebrang, Šeparović i Tomac. „Današnji dan bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu 14-stoljetnu povijest hrvatskog naroda na ovom prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana“ - izjavio je toga 15. siječnja 1992. utemeljitelj hrvatske države dr. Tuđman.

Toga 15. siječnja 1992. - u vihoru srpske agresije - Hrvatsku je priznalo svih 12 tadašnjih članica Europske unije te Austrija, Kanada, Bugarska, Mađarska, Poljska, Malta, Norveška i Švicarska.   

Toga 15. siječnja 1992. utemeljitelj hrvatske države i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman je izjavio:

- Današnji dan bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu 14-stoljetnu povijest hrvatskog naroda na ovom prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana. Nakon što je proglasila svoju samostalnost i suverenost i raskinula državno-pravne veze s bivšom jugoslavenskom državnom zajednicom, Republika Hrvatska postigla je i međunarodno priznanje svoje neovisnosti.

U povodu 22. obljetnice međunarodnog priznanja RH Hrvatska demokratska zajednica organizira tribinu koja će se održati večeras, u srijedu 15. Siječnja, u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu s početkom u 18:00 sati. Na tribini će govoriti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, kao i ondašnji potpredsjednik Sabora RH Vladimir Šeks te članovi Vlade - dr. Andrija Hebrang, dr. Zvonimir Šeparović i dr. Zdravko Tomac.

Vidimo se večeras!