Ciljevi treninga su:

(1)   Većarazina integracije članova i simpatizera mladeži HDZ-a po područnim odborima,

(2)   Razvojkomunikacijskih i prezentacijskih vještina,

(3)   Kvalitetnijepristupanje natječajima za zapošljavanje.

Dugoročno, želja nam je pokrenuti program treninga za članove tegrađane i simpatizere stranke koji bi bili organizirani na razini područnihodbora, a s ciljem edukacije te kvalitetnije integracije mladeži HDZ-a. Zapilot fazu projekta osigurali smo trenera te organiziramo inicijalni trening zaGradski odbor Mladeži HDZ-a Grada Zagreba. Njime želimo upoznati članoveGradskog odbora s inicijativom te izvidjeti mogućnost organizacije treninga narazini područnih odbora.

Treningu će prisustvovati i saborski zastupnik mr.sc. Andrej Plenkovićkoji će simulirati intervju za posao na nekoliko primjera. Također, za svepolaznike osigurali smo lagani ručak kao i izdavanje certifikata o uspješnomzavršetku programa edukacije.

Ovim putem Vas pozivamo da se odazovete treningu koji će se održatiu subotu 26.01.2013. u prostoru stranke u Gundulićevoj 21A u trajanju od 10-15h.Prijavu za trening molimo na e-mail adresu: [email protected]

(Važno zbogizdavanja certifikata o uspješno završenom treningu!!).

Srdačni pozdravi,

Alen Adanić
Predsjednik Područnog odbora Črnomerec
Mladeži HDZ-a Grada Zagreba 

Ivana Župan
Predsjednica Mladeži HDZ-a Grada Zagreba

POGRAM TRENINGA

Vrijeme: Subota 26.01.2013.;Mjesto: Gradski odbor HDZ-a, Gundulićeva 21A, Zagreb

Modul 1– Komunikacijske vještine

10:00 – 12:00 Osnove javnoggovora i prezentacijskih vještina

12:00 – 12:30 Pauza uz laganiručak

Modul 2 – Praktične vještine za prijave na natječajeza zapošljavanje

12 :30 – 13:30Pisanje životopisa i motivacijskih pisama

Modul 3 - Radionica intervjua

13:30 – 14:00 Vježbanje intervjuakod prijava za posao (mr.sc. Andrej Plenković)

Dodjelacertifikata, evaluacija treninga i rasprava o organizaciji daljnjih treninga

14:00 – 15:00 Dodjelacertifikata. Evaluacija treninga te rasprava o mogućnosti organizacije sličnihtreninga na razini područnih odbora

 CILJEVI TRENINGA I POZADINA PROJEKTA

Ciljevi:

(1)   Većarazina integracije članova i simpatizera mladeži HDZ-a po područnim odborima,

(2)   Razvojkomunikacijskih i prezentacijskih vještina,

(3)   Kvalitetnijepristupanje natječajima za zapošljavanje

Pozadinaprojekta:

Komunikacijskei prezentacijske vještine važne su kod izgradnje karijere mladih iperspektivnih političara. Mogućnost artikuliranja vlastitih stavova tekvalitetna prezentacija istih imperativ je u modernoj politici. Istodobno, nezaposlenostje trenutačno najveći problem mladih u Hrvatskoj. U Europsku uniju ulazimo svelikom stopom nezaposlenosti mladih od 45,60% (rujan 2012., Eurostat izvješće)što nas stavlja na neslavno treće mjesto iza Grčke i Španjolske.

Upravo stogaPodručni odbor Črnomerec Mladeži HDZ-a Grada Zagreba pokreće inicijativu zaorganizacijom treninga koji bi osposobio mlade ljude za bolju komunikaciju te kvalitetnijepristupanje natječajima za posao.


KRATKI ŽIVOTOPISTRENERA

Mr.sc. Marko Pavić

 Marko Pavić mladi je znanstvenik i poduzetnik rođen 1979. Treninzima se počeo baviti tijekom studija fizike i aktivnosti u udruzi BEST Zagreb (Bord of European Students of Technology). U posljednje dvije godine održava treninge iz komunikacijskih i prezentacijskih vještina. Godine 2012. završava Academy of Executive Coaching s licencom u Londonu te time i profesionalno ulazi u svijet trenera i coachinga. Kroz popularizaciju znanosti aktivno surađuje s medijma. U suradnji s HRT-om i Britanskim veleposlanstvom u Zagrebu koproduciirao je proizvodnju dva dokumentarna filma. Kao honorarni suradnik Novog lista napisao je preko trideset članak duplerica za nedjeljni prilog Znanost. Smatra kako su mu upravo  tehnike popularizacije znanosti pomogle u artikuliranju stavova te u osmišljavanju komunikacijskih treninga. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih stipendija i nagrada. Trenutačno završava doktorat te radi za vlastitu tvrtku i nekoliko udruga u razvoju i vođenju EU projekata.