Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković javljat će se u subotu navečer iz Pozivnoga centra Hrvatske radiotelevizije u sklopu tradicionalnoga humanitarnog projekta HRT-a „Uz nas niste sami“, koji ove godine podržava akciju „Da život imaju“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Cilj akcije - koju u izravnom prijenosu možete pratiti na HRT1 od 20:05 - jest prikupiti što više sredstava za izgradnju Caritasove stambene zgrade za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove za djecu. U Hrvatskoj, naime, svake godine oko 60 mladih iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završi srednju školu i ne zna kako dalje.

I sami se uključimo!

I sami se možete uključiti u ovu plemenitu akciju pozivom na humanitarni telefonski broj 060 9001 (6,25 kn po pozivu; više podataka na 415. stranici na HRT-ovu teletekstu).

Osim predsjednika Plenkovića, na pozive gledatelja odgovarat će i članovi Predsjedništva HDZ-a Damir Krstičević i Nada Murganić te još niz naših ministara koji su ujedno i članovi Središnjeg odbora HDZ-a: Marija Pejčinović Burić, Nina Obuljen Koržinek, Davor Božinović, Dražen Bošnjaković, Tomislav Ćorić, Marko Pavić, Milan Kujundžić...

„Želim život“

Predsjednik Plenković redovito se, kad god mu to dopuste obveze, uključuje u ovakve humanitarne akcije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednik-plenkovic-i-vodstvo-hdz-...