Virovitičko-podravska županija. Predsjednik županijskog HDZ-a Josip Đakić (i saborski zastupnik) na današnjoj konferenciji za novinare nije krio zadovoljstvo s dobivenih 54,77 posto glasova na euroizborima:

Dobar glas daleko se čuje

- Očito je da su birači prepoznali HDZ-ov gospodarski program te dosadašnji rad naših zastupnika u Europskom parlamentu. Jedan od razloga naše uvjerljive pobjede jest i nezadovoljstvo SDP-ovom vladom, njenom bešćutnošću spram građana i nebrigom za državu. HDZ će i dalje pobjeđivati na izborima jer imamo snage i znanja voditi hrvatsku državu! 

- Najbolji rezultati ostvareni su u Mikleušu, Crncu i Čađavici, a Virovitičko-podravska županija je po postotku potpore HDZ-u druga u Hrvatskoj, odmah nakon Ličko-senjske - naveo je voditelj Županijskoga izbornog stožera Zdenko Blažičević. 

Vlada koči EU projekte!

Potpredsjednik županijskog HDZ-a i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin za povlačenje sredstava iz EU fondova pouzdaje se u rad naših eurozastupnika, a ne nesposobne vlade:

- Virovitica u ovom trenutku ima 20 spremnih projekata za nominaciju u vrijednosti od 5 do 15 milijuna eura. Pokazali smo da znamo i možemo, ali nam u svemu još treba i potpora Vlade RH - koju nažalost nemamo. No, mi u Bruxellesu imamo eksperte koji će znati nominirati projekte te izvući novac za njihovu realizaciju!