Nakon Koprivničko-križevačke županije, Zelena skupina HDZ-a za EU izbore posjetila je Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/koprivnicko-krizevacka-zupanija-uz-pomoc-europske-unije-do-ravnomjernog-razvoja-svih

Obilazak su započeli u Čazmi, i to razgovorom s poljoprivrednicima. Istaknuli su da je tajna hrvatske gospodarske konkurentnosti upravo u kvaliteti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ali i da su u toj gospodarskoj grani potrebna veća ulaganja i koju očekuje veliki rast u budućnosti.

Posjet su nastavili u Bjelovaru - druženjem s građanima, obilaskom gradske tržnice i svetom misom u Crkvi svete Ane.

Obnovljivi izvori energije

Potom su obišli postrojenje tvornice Koestlin, gdje su razgovarali i s gospodarstvenicima ovoga kraja. Razvoj gospodarstva, zaštita okoliša i veći udio korištenja obnovljivih izvora energije jedni su od prioriteta našeg Programa, stoga su naši kandidati posjetili i kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije iz biomase u Grubišnom Polju, gdje su imali priliku vidjeti iznimne koristi takvog dobivanja električne energije i sam proces proizvodnje. U Grubišnom su Polju posjetili i poduzetnički inkubator. Vrijednost tog projekta je 11.547.463,65 kuna, a iznos osiguranih bespovratnih sredstava je 11.468.236,82 kuna, odnosno čak 99,33 posto!

Dr. Tuđman - vizionar europske Hrvatske

Na izletištu Bara organizirano je druženje s građanima, a u Končanici i susret s predstavnicima udruga Češke i Mađarske nacionalne manjine. Obilasci u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji završili su posjetom OPG-u u Velikoj Trnovitici i susretom s poljoprivrednicima ovoga kraja.

Na samom kraju iznimno sadržajnog dana, Zelena je skupina sudjelovala na tribini „Dr. Franjo Tuđman, vizionar europske Hrvatske“ koja je, u organizaciji Akademske zajednice HDZ-a BBŽ-a, održana u Garešnici. Prvi hrvatski predsjednik želio je Hrvatsku kakva je sada - respektabilna članica euroatlantskih integracija.

Koristi EU članstva

Obilazak četiri grada i tri općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, razgovori s velikim brojem poduzetnika, poljoprivrednika i građana - to je sukus posjeta naše Zelene skupine, koja je još jednom istaknula veliki gospodarski značaj članstva Hrvatske u Europskoj uniji. To se osjeti na svim poljima - od malih poduzeća i poljoprivrednih gospodarstava, do velikih infrastrukturnih projekata, postrojenja i tvornica. Naglasili su i da je iznimno važno tko će predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu. Izbor je jednostavan - ljudi koji imaju znanje i iskustvo upravljanja procesima. To je naša, pobjednička lista HDZ-a!