(VIDEO) Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija. Kandidati „plave skupine“ naše koalicijske liste Dubravka Šuica, Ivica Tolić i Ivan Sablić jučer su novi predizborni dan započeli u Donjem Miholjcu. U prekrasnom dvorcu Mailath održali su tribinu o gospodarsko-socijalnim problemima uzrokovanih nekompetentnošću „najbolje vlade do sada“.

Vlada - najveći euroskeptik

Sablić, gospodarski diplomat i jedini predstavnik iseljeništva na svim eurolistama, naglasio je da SDP-ova koalicija državu vodi iz lošeg u još gore: 

- Vlada ne zna odgovoriti na probleme koji tište društvo, a to je prvenstveno potreba za radnim mjestima. Otkad sam u kampanji, nisam čuo nijedan njen suvisli prijedlog. Čuo sam, međutim, za ukidanje subvencija za baterije za slušne aparate osobama s invaliditetom, za outsourcing, porez na nekretnine i na štednju... Čuo sam i euroskeptične Grčićeve izjave, i za „otkaz“ Liniću usred procedure prekomjernog deficita. Stoga je i više nego jasno koliko je važno da izađete na euroizbore i poručite što mislite o takvoj vladi!

Turneju po Slavoniji naši kandidati su nastavili u Našicama, Đakovu i Vinkovcima. 

NAŠICE

Razlog za izvrsnu atmosferu na tribini u dupkom punoj kino-dvorani bio je dvojak: predstavljanje pobjedničke liste i 24. obljetnica utemeljenja našičkog HDZ-a. U svojstvu domaćina, nazočne su pozdravili gradonačelnik Krešimir Žagar i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić. Donosimo glavne naglaske iz izlaganja naših kandidata:

TOLIĆ: Branitelji mogu još puno toga dati!

Hrvatski branitelji, pobjednici u Domovinskom ratu, pokazali su da im je interes našeg naroda ispred svih ostalih. Oni mogu još puno toga dati i u politici, i u gospodarstvu! Trebamo odlučne ljude, a naša stranka će dovršiti ono što smo započeli devedesetih. Ako to mi ne učinimo, neće nitko! Mi smo mala zemlja, ali smo veliki narod s velikim ljudima!

ŠUICA: SDP - Spletke. Diletantizam. Prepucavanja!

Treća godina je mandata SDP-ove vlasti i ništa se ne događa, osim frakcijskih sukoba, prepucavanja i spletki preko leđa hrvatskih građana. Danas im poručujemo: prošlo je vaše vrijeme! Nisu odgovorili na ono što za što su im naši građani dali povjerenje. Najveći euroskeptik u državi je - aktualna vlada. Ništa nisu povukli iz EU fondova! Ne znaju, nisu sposobni, potjerali su naše obrazovane kadrove... Moramo pobijediti i dovesti (i) ovu županiju na put Europske pučke stranke i narodnjaštva. Ne mogu male stranke, kako li se već zovu, voditi veliki europski projekt. Važno je odabrati one koji uz pomoć inozemnih partnera mogu ostvariti naše ciljeve: blagostanje, zapošljavanje mladih i gospodarski napredak. 

ĐAKOVO

U povodu Majčinog dana naši kandidati su sa članicama gradske Zajednice žena „Katarina Zrinski“ posjetili bračni par Drmić, dugogodišnje članove HDZ-a koji su prije mjesec dana dobili trojke - tri krasne djevojčice začete prirodnim putem! Zaštita obitelji i tradicionalnih vrijednosti - osnovica je našeg programa.  

A na predizbornom skupu naše su Briselce pozdravili predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić te prvi čovjek gradske organizacije Stranke Marino Mikulić. I iz Đakova donosimo glavne naglaske iz govora HDZ-ovih kandidata: 

SABLIĆ: O čemu to Linić ne smije govoriti?!

Pogledajmo što radi ova Vlada. Smijenjeni ministar Linić je izjavio da će o svemu progovoriti nakon euroizbora kako ne bi naštetio SDP-u. Što to hrvatski narod ne smije čuti?! Očito im je partija ispred države! Neznanje i nerad ove vlade koštao nas je gubitka novca iz EU fondova. Imalo odgovorna vlast raspisala bi prijevremene izbore! No oni se brinu isključivo za sebe! HDZ pak zna da se Hrvatska najbolje brani novim radnim mjestima. Samo projektom navodnjavanja otvorilo bi se 40.000 novih radnih mjesta. 

ŠUICA: Premijer Karamarko!

Dana 25. svibnja reći ćete aktualnoj vladi što mislite o njoj! Na našoj listi se svaki Hrvat može pronaći - imamo predstavnike i branitelja, i iseljeništva, i Hrvata iz BiH, i umirovljenika... Bitno je istaknuti i da su među prvih šestero kandidata čak četiri žene. I onda nas neki optužuju da nismo za ravnopravnost spolova! Mi smo članovi Europske pučke stranke, najmoćnije grupacije u Europi. Juncker stoji ispred nas i mi ispred njega. Ali što će nam predsjednik europske vlade, ako nemamo premijera one hrvatske?! Pobijedit ćemo na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima!

VINKOVCI

Skupom u prepunoj dvorani Barun Trenk završen je sadržajno bogati dan u Slavoniji. I u gradu na Bosutu domaćinski doček - gradonačelnik Mladen Karlić, župan Božo Galić i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak. Zašto izići na izbore i zaokružiti listu broj šest, pojasnio je sami Čuljak:

- Ovi izbori su važni jer ćemo poručiti da je dosta Zorana Milanovića, nesposobnih ministara koji su uništili gospodarstvo i život u Hrvatskoj! Bave se unutarnjim sukobima u ovakvoj katastrofalnoj situaciji. Pa čime su to zaslužili ponovno tražiti povjerenje? Njihovi rezultati mogu se nazrijeti jedino mikroskopom! 

Nakon Osječko-baranjske i Vukovarsko-vinkovačke županije, kandidati „plave skupine“ danas će posjetiti Međimursku i Koprivničko-križevačku.