Voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica uputila je pismo sućuti i izrazila podršku talijanskim kolegama u Europskom parlamentu, nakon razornog potresa koji je najviše pogodio gradove Amatrice, Accumoli i Pescara del Tronto.

Kao članica odbora za Okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane u Europskom parlamentu, eurozastupnica Šuica pismo sućuti uputila je kolegi i predsjedniku Odbora Giovanniju La Via, zastupnicima Elisabetti Gardini i Lorenzu Cesai, voditeljima talijanske delegacije Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, te potpredsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju. Pismo je, također, poslano i talijanskom veleposlaniku u Zagrebu Adrianu Chiodi Cianfarani.

„Blizina i opseg ovog potresa koji je uzeo svoj danak u gradovima Amatrice, Accumoli i Pescara del Tronto, duboko su nas pogodili“, izjavila je Dubravka Šuica izrazivši osobno, i u ime cijele hrvatske HDZ/EPP delegacije, suosjećenje i najdublju sućut za sve žrtve i njihove obitelji uz punu podršku talijanskom narodu u trenucima tragedije.