Jučer se u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu održala svečana ceremonija potpisivanja Odluke o financiranju velikog projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ - koji uključuje i izgradnju Pelješkog mosta. Radi se o projektu vrijednom 420.3 milijuna eura, od čega će 357 milijuna eura bespovratnih sredstava osigurati Europska unija.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/europska-komisija-bespovratno-dodijelila-357-milijuna-eura-za-izgradnju-peljeskog

Nastavak gradnje Pelješkog mosta, jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata Republike Hrvatske,  trebala bi započeti ove jeseni, a svi radovi na mostu i okolnoj infrastrukturi trebali bi biti završeni 2021. ili 2022. godine.

Lobira još od 1998. godine!

Samom potpisivanju nazočila je voditeljica HDZ-ova izaslanstva u Europskom parlamentu (i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a) Dubravka Šuica koja još od 1998. aktivno lobira i uvjerava predstavnike europskih institucija o potrebi i važnosti izgradnje Pelješkog mosta.

- Iznimno sam ponosna što sam bila na potpisivanju ovoga povijesnog projekta koji je strateški bitan ne samo za Dubrovačko-neretvansku županiju, nego za cijelu Lijepu Našu. Napokon će Hrvatska biti teritorijalno cjelovita, a moj Dubrovnik neće više biti otok. Ovo je možda prilika pohvaliti se da sam već davne 1998. stavila svoj potpis na peticiju zajedno s građanima hrvatskog juga za izgradnju mosta i danas sam presretna što je sada sigurno da će se ovaj velebni projekt realizirati - izjavila je naša eurozastupnica Dubravka Šuica.