Nakon što je prošlog tjedna u Madridu izabrano novo predsjedništvo Europske pučke stranke (EPP) u glavnom bavarskom gradu Münchenu održana je Opća skupština Zajednice žena Europske pučke stranke (EPPW) - na kojoj je birano novo vodstvo. 

Najutjecajnija demokršćanska organizacija liderica 

Voditeljica naše delacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica ponovno je izabrana za potpredsjednicu ove najutjecajnije demokršćanske organizacije liderica u Europi. Izabrana je na potpredsjednički mandat do 2018. A bivša dugogodišnja zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack ponovno je izabrana za predsjednicu. Na skupštini su prisustvovale žene iz ukupno 33 europske zemlje. U konkurenciji od 12 kandidatkinja - na potpredsjedničko mjesto Zajednice žena EPP-a izabrano je njih šest.  

Golemi utjecaj u EU

Skupština Žena EPP-a usvojila je žurnu rezoluciju o izbjegličkoj krizi te azilantskoj politici s obzirom da je Bavarska - u kojoj se održao sastanak - iznimno pogođena izbjegličkom krizom. Usvojena je su i još dvije rezolucije - o položaju žena te ona o digitalnoj ekonomiji. Žene EPP-a su svjesne kako njihov angažman predstavlja veliki doprinos unapređenju položaja  žena u politici, društvu i gospodarstvu te da su važan čimbenik kako unutar Europske pučke stranke, tako i nacionalnih političkih stranaka čije su članice.

Kongres EPPW-a

Valja istaknuti da je održan (i) Kongres Zajednice žena Europske pučke stranke kojim je predsjedavala voditeljica njemačke EPP delegacije u Europskom parlamentu (i predsjednica Žena bavarskog CSU-a) Angelika Niebler.