„To je veliko, zahtjevno tržište, ali uzmete li u obzir 'slobodu biznisa', pogodnosti koje ono donosi, kao i novčana sredstva, vi gospodarstvenici koji znate što želite i imate projekte, uspjet ćete“, poručio je ministar Popijač okupljenima. Što se tiče preostalih sredstava iz pretpristupnih fondova, naglasio je kako još  od IPA-e poduzetnici mogu iskoristiti  95 milijuna eura, odnosno 700 milijuna kuna, a u tijeku je nekoliko natječaja za dodjelu bespovratnih sredstva, o čemu se detalji mogu vidjeti na stranicama resornog Ministarstva.
 
Nakon ulaska u Uniju, Hrvatska će imati priliku iskoristiti 800 milijuna eura, od čega na gospodarstvo otpada 90 milijuna eura, rečeno je na tribini.  Od 2014. i 2015., dobivamo preko 3 milijarde eura. Prednost će imati veliki infrastrukturni projekti, zaštita okoliša, potencijalna zapošljavanja, obrazovanje, gospodarenje otpadom..., kazao je ministar Popijač, te pojasnio načine kojima gospodarstvenici mogu doći do sredstava, ali i kako ih najpametnije iskoristiti. Ulaskom u EU Hrvatskoj će dodatno porasti i međunarodni ugled, što povlači za sobom i veća ulaganja.
 
„Mi jesmo mala zemlja, ali od velikog značaja za ovu regiju. Upravo su male zemlje veoma uspješne u EU, pa se nadam da ćemo i mi slijediti njihov primjer“, rekao je ministar Popijač koji je odgovarao i na pitanja okupljenih gospodarstvenika. Na tribini koju je organizirao županijski HDZ i GO HDZ Preloga, nazočnima su se obratili saborska zastupnica Sunčana Glavak, predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja, Vladimir Ivković, te predsjednik preloškog HDZ-a, Ljubomir Kolarek.