Osječko-baranjska županija. HDZ-ova koalicija - 38,99 posto! Glasova: 23.507! Čak 11.241 više nego na prošlim euroizborima! SDP je - treba li napominjati! - i u ovom dijelu Slavonije hametice poražen (24,61%). Pometen! A još gore je prošao Savez za Hrvatsku (16,40). 

Upravo je te fantastične brojke na presici u Osijeku iznio prvi čovjek županijskog HDZ-a Ivan Anušić, u društvu s predsjednicima gradskih i općinskih odbora naše stranke. HDZ-u potpora iz dana u dan raste, što je rezultat i nepokolebljivih političkih stajališta našeg vodstva i svakodnevnog rada na terenu. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/iz-osijeka-pokazimo-izlazna-vrata-milanovicu-i-njegovim-

nesposobnim-ministrima

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/protiv-ukidanja-zeljeznickih-linija-u-slavoniji

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ivan-anusic-novi-predsjednik-osjecko-baranjskog-hdz

Pobjeda u 36 od 42 jedinice!

I dok jedni rade, drugi misle da ispraznom retorikom mogu zavarati narod. E, grdno su se prevarili! Anušić:

- Narod je jasno kazao što misli o SDP-u i Savezu! Prozreo je njihove jeftine floskule. HDZ je na području naše županije pobijedio u čak 36 od ukupno 42 jedinice lokalne samouprave! To je hvalevrijedan rezultat koji našu stranku ponovno vraća na sami vrh političke scene. Svim našim glasačima, simpatizerima i članovima, od srca zahvaljujem na potpori. No još je veliki posao pred nama. Krećemo u revitalizaciju pojedinih naših organizacija u ovoj županiji, a potom i po pobjedu na predsjedničkim izborima!

Pomoć stradalima u poplavama

Nema, dakle, odmora. Ni mjesta euforiji. Ozbiljna su vremena, Slavonija je poplavljena, a gospodarsko-socijalna situacija ionako preteška zaslugom nenarodne SDP-ove vlade. Pomoć za unesrećene u poplavama prikupljana je u svim gradskim i općinskim odborima HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji. 

Tako je 10 tona humanitarne pomoći dostavljeno Crvenom križu ili izravno upućeno na ugrožena područja. Članstvo je na terenu od prvog dana. No povrh rečenog, svi dužnosnici HDZ-a uplatit će pomoć u minimalnom iznosu od 500 kuna, a županijski vijećnici odreći se vijećničke naknade - objavio je Anušić.