Pred nama su novi izazovi. Spremni smo preuzeti odgovornost za upravljanje našom Hrvatskom i odgovoriti na njih. Zato su naši stranački i izvanstranački stručnjaci, zajedno sa stručnjacima iz njemačkog IFO instituta, više od godinu i pol dana pripremali ozbiljan i detaljan gospodarski program. Njegovom provedbom Hrvatska će postati prosperitetna zemlja, a naši zastupnici u Europskom parlamentu na tom će putu imati ozbiljne i odgovorne zadaće i igrati jednu od ključnih uloga! - istaknuo je predsjednik Karamarko u uvodniku umetka „Hrvatski GLASnik u Europi“.

U današnjem Večernjem listu objavljen je osmostranični prilog (umetak) „Hrvatski GLASnik u Europi“ o hrvatskoj delegaciji Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu i dvije godine članstva u EU. Svaki od njih (Dubravka Šuica, Andrej Plenković, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Marijana Petir) osvrnuo se autorskim tekstom na hrvatska iskustva članstva u EU i aktivnosti u EP-u.

Prilog možete pročitati na sljedećem linku:

http://issuu.com/dubravka.suica/docs/hrvatski_glasnik_u_europi

Uvodnik „Hrvatskog GLASnika u Europi“ potpisuje pak predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Prenosimo ga u cijelosti, pod naslovom pod kojim je objavljen. Međunaslovi su urednički:

PREUZELI SMO ODGOVORNOST U EUROPI, A SPREMNI SMO PREUZETI ODGOVORNOST I U HRVATSKOJ

Prošlo je dvije godine od ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Tim događajem ostvareni su vanjskopolitički ciljevi neovisne Republike Hrvatske, a koje je zacrtao još naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman kada je rekao da Hrvatska mora postati punopravna članica Ujedinjenih naroda, Vijeća Europe, NATO-a i Europske unije. Zasluge prije svega treba odati hrvatskim braniteljima koji su obranili našu zemlju, ali i svim Vladama koje su sudjelovale u procesu pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji.

Otvoriti radna mjesta i zaustaviti iseljavanje

Puno smo očekivali od punopravnog članstva u Uniji, međutim, na žalost, propustili smo priliku. Mnogo toga mogli smo bolje učiniti i trenutak pristupanja zajednici najrazvijenijih država Europe i svijeta bolje iskoristiti. Posebno smo mogli bolje iskoristiti sredstva koja su nam dostupna i stoje nam na raspolaganju iz europskih fondova. Razlog neuspjehu je nedostatak vizije i sposobnosti sadašnje vlasti u Hrvatskoj. Nismo iskoristili ponuđena sredstva koja bi bila zamašnjak našem gospodarstvu i osigurala brojna radna mjesta. U vremenima krize izostalo je inteligentno i promišljeno vodstvo koje nije iskoristilo ono što nam doslovno netko daje u zamjenu za pametne i promišljene projekte. Umjesto toga, Hrvatska danas, kao visokozadužena zemlja financira razvijene države Europske unije, jer u europski proračun uplaćuje više nego što iz njega povlači. Umjesto novih radnih mjesta, deseci tisuća mladih Hrvata napušta zemlju. Na nama je da prestanemo pasivno i pesimistično gledati na situaciju i da svojim vizijama, idejama i rješenjima ponudimo izlaz iz ove neugodne situacije. Moramo skupiti glave, trgnuti se i početi upravljati svojom zemljom. Riješiti egzistencijalna pitanja, otvarati radna mjesta, zaustaviti iseljavanje i svoje obitelji zasnivati tu na vlastitoj zemlji, gdje su to činili naši roditelji, djedovi i bake. 

Ljubav za Domovinu i narod

Ulaskom u Europsku uniju dobili smo svoje zastupnike u Europskom parlamentu koji odlično zastupaju naše nacionalne interese. To su prepoznali i naši glasači u Hrvatskoj koji su na prošlogodišnjim, drugima po redu izborima za Europski parlament, većinu glasova dali našoj koaliciji predvođenoj HDZ-om. Naši zastupnici u protekle dvije godine, neki od njih i od ulaska u Europsku uniju, a neki izabrani na drugim izborima, pokazali su da se najbolje znaju boriti za nacionalne interese, ali i uvažavati interese Europske unije. Uz znanje koje posjeduju vrlo je važno da u svoj svakodnevni rad ulažu i mnogo ljubavi za svoju Domovinu i svoj narod. 

Spremni smo preuzeti odgovornost

Pred nama su novi izazovi. Spremni smo preuzeti odgovornost za upravljanje našom Hrvatskom i odgovoriti na njih. Zato su naši stranački i izvanstranački stručnjaci, zajedno sa stručnjacima iz njemačkog IFO instituta, više od godinu i pol dana pripremali ozbiljan i detaljan gospodarski program. U njemu su sadržana rješenja za sve navedene izazove i probleme. Njegovom provedbom Hrvatska će postati prosperitetna zemlja, a naši zastupnici u Europskom parlamentu na tom će putu imati ozbiljne i odgovorne zadaće i igrati jednu od ključnih uloga.

PrivitakVeličina
Hrvatski GLASnik u Europi17.5 MB