Nakon Grada Zagreba, gdje im se nenajavljeno pridružio predsjednik Andrej Plenković po povratku s EU summita u Rumunjskoj, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za EU izbore nastavili su predizbornu turneju Lijepom Našom posjetom Vukovarsko-srijemskoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/nacionalna-djecja-bolnica-rotor-nsk-europskim-sredstvima-gradimo-i-zagreb-za-generacije

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/plenkovic-hrvatski-ljudi-poceli-su-osjecati-koristi-eu-imamo-96000-radnih-mjesta

„Slavonija - mjesto vaše investicije“

Obilazak su započeli u Otoku - gradu koji se s našim gradonačelnikom (i pomoćnikom glavnog tajnika HDZ-a) Josipom Šarićem može pohvaliti da je, uz Solin, najmlađi u Hrvatskoj!

Ondje je Plava skupina sudjelovala na konferenciji o poduzetničkim zonama na području pet slavonskih županija pod nazivom „Slavonija - mjesto vaše investicije“. U panel raspravama sudjelovali su potpredsjednik naše Vlade i naše stranke Tomislav Tolušić - kao izaslanik predsjednika Plenkovića - te troje ministara - Darko Horvat, Gabrijela Žalac & dr. sc. Goran Marić. Zajedno, poslali su jasnu poruku potencijalnim ulagačima da Slavonija ima što ponuditi te da je sve poželjnija investicijska destinacija!

EU projekti za razvoj VSŽ-a!

Obilazak VSŽ-a naši su kandidati nastavili u Vinkovcima - druženjem sa županijskom Mladeži HDZ-a i posjetom manifestaciji „Sajam EU projekata na Orionu“, održanoj u povodu europskog tjedna.

U Gradu na Bosutu obišli su i dva velika infrastrukturna gradilišta - radove na Poduzetničkom inkubatoru (vrijednom 21,3 milijuna kuna, od čega je čak 19,9 milijuna kuna nepovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj!) te na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, u sklopu kojeg će navedeni gradovi i općine, a kasnije i Privlaka i Andrijaševci, za nekoliko godina imati veću priključenost na mrežu javne odvodnje. Projekt je vrijedan 384 milijuna kuna, od čega se 70.76% financira iz EU-a, a preostali dio od 29,24% nacionalnim sredstvima.

Posjet najistočnijoj županiji Lijepe Naše Plava je skupina završila druženjem s građanima u Drenovcima na manifestaciji „Fajferica - gastro show“ - kulinarskom sajmu koji promovira jela od crne slavonske svinje te tradicijske proizvode i slastice.

Dubravka Šuica: Nema mjesta od Dubrovnika preko Istre do Slavonije u kojima se neki projekt ne financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova! Od dječjih vrtića i škola do poduzetničkih zona, inkubatora, aglomeracija! To i jest fokus naše kampanje. I Projekt Slavonija, Baranja i Srijem očigledno je zaživio i nitko zdravih očiju ne može tvrditi suprotno. Impresionirana sam koliko se ulaže iz EU fondova, što, naravno, ovisi o znanju i ekspertizi lokalnih vlasti, ali i iskrenom partnerstvu koje je s njima uspostavila naša, HDZ-ova Vlada.

Goran Pauk: Kao šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija mogu reći da smo sve ono za što smo se borili dobili u mandatu upravo ove Vlade! A to su decentralizacija i partnerski odnos prema regionalnoj komponenti - kakav su županije odavno zaslužile.