Nakon Dubrovačke privatne gimnazije i Gimnazije Metković, voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu (i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a) Dubravka Šuica jučer je posjetila i Gornjogradsku gimnaziju Zagreb. Uručila je plaketu ravnatelju Nenadu Polondaku i certifikat mentorici profesorici Tajani Lovreković, kao i osmorici učenika, mladih ambasadora Europskog parlamenta.

Priznanja najuspješnijima

Priznanja su dodijeljena najuspješnijim sudionicima obrazovnog programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“ (EPAS). Program se provodi u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu. Svrha je podizanje svijesti učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske o europskoj parlamentarnoj demokraciji, načinu funkcioniranja i ovlastima europskih institucija te o europskim vrijednostima.

Od 1607.

Šuica je u svom obraćanju učenicima istaknula značaj ove gimnazije i ulogu mladih u jačanju demokratskih vrijednosti.

- Impresionirana sam atmosferom u ovoj školi, posebice imajući na umu kontinuitet rada ove ugledne zagrebačke gimnazije koja djeluje od 1607. godine. Vi mladi ambasadori ste jamstvo da će se taj kontinuitet i održati promičući europske vrijednosti poput demokracije, vladavine prava i solidarnosti.

Naša je eurozastupnica najavila i skori posjet IV. gimnaziji u Splitu.

Sudjelovalo 14 škola

Podsjetimo, u programu EPAS sudjelovalo je četrnaest hrvatskih srednjih škola.  Sam kraj provođenja ovog projekta obilježit će posjet četrnaest profesora mentora Europskom parlamentu u Bruxellesu u listopadu 2017. godine kako bi se još bolje upoznali s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta.