Euroizbori su referendum o diletantskoj SDP-ovoj vladi, koja u dvije godine nije napravila ništa osim što se odvojila od vlastitog naroda! * HDZ će riješiti probleme, za to imamo snagu, znanje, odlučnost i ljude! * U Bruxellesu ćemo i dalje snažno braniti obiteljske vrijednosti i demokršćanske principe! * Na našoj listi su iskusni i provjereni kandidati! * Kukuriku u Vukovaru brutalno forsira uvođenje ćirilice umjesto da traži gdje su nestali i ubijeni! - samo su neke od poruka odaslanih sa sinoćnjeg velikog motivacijskog skupa za Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju

S novim vodstvom ostvarit ćemo još jednu pobjedu, treću u nizu! - tim je riječima domaćin Ivan Anušić,  prvi čovjek osječko-baranjskog HDZ-a, otvorio velebni motivacijski skup u Osijeku na kojem se okupilo 1.150 naših članova i simpatizera. Najveći HDZ-ov skup u Slavoniji od 2004. naovamo!

HDZ će, kao i u svim važnim povijesnim trenucima, vratiti hrvatski narod na put prosperiteta i gospodarskog napretka.

- Naš motiv za pobjedu je još veći i još jači kada znamo da imamo pred sobom neznalice. Naša vlada znat će braniti hrvatske gospodarske i nacionalne interese zajedno s našim eurozastupnicima – poručio je stoga Josip Đakić, čelni čovjek virovitičko-podravskog HDZ-a. 

Propadaju obrti, mladi odlaze...

Vrijeme je da uzmemo stvar u svoje ruke! - snažno je odjeknulo dvoranom za vrijeme govora Franje Lucića, predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a. A potom je Lucić poentirao vrlo jednostavnim riječima:

- Hrvatska demokratska zajednica zna kako izvesti Hrvatsku iz teškoća. Ima novu snagu i nove ljude koji znaju kako voditi naprijed. Idemo se uhvatiti u koštac s problemima!

Milanovićeva diletantska vlada je pokazala socijalnu bešćutnost prema svojim građanima i još u takvoj situaciji poručuje da je „najbolja vlada do sada“. Za izlazak iz gospodarske katastrofe Hrvatskoj je potrebna stranka koja ima snage i odlučnosti za preuzimanje odgovornosti za sudbinu zemlje. Stoga, kristalno jasna poruka Pere Ćosića, prvog čovjeka brodsko-posavskog HDZ-a.

- Naša stranka vidi kako žive naši sugrađani. Sve je manje obrta, proizvodnja pada, mladi odlaze, a investicija nema. Mi godinu dana punimo europski proračun. Vlada u dvije godine nije napravila ništa, osim što se ideološki odvojila od hrvatskog naroda!

Da se o propasti poljoprivrede i drvne industrije priča u srcu bogate Slavonije i Baranje, apsurd je koji ove krajeve prati već godinama i toga je, poput kolege Ćosića, svjestan i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić: 

- Ne možemo prihvatiti stagnaciju poljoprivrede i drvne industrije. Moramo se boriti za spas Hrvatske!

Vratit ćemo povjerenje naroda u vlast

Sadašnja i buduća zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić (vodeća hrvatska stručnjakinja za europske fondove), istaknula je da su za gospodarski rast i razvoj potrebne tri stvari: 

- Prva je povjerenje rating agencija, financijskih institucija, investitora, ali i povjerenje naroda i svih segmenata društva. Ali što se zapravo događa? Ova vlast nema povjerenje jer za svoje neznanje i neuspjehe krivi sve vas. Stalno ruši rating Hrvatskoj, a to plaćaju naši poduzetnici, naši ljudi. To vi plaćate! Drugi presudni čimbenik je razvoj srednjih i malih poduzetnika: 99,8 posto gospodarstva EU čine mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni su temelj gospodarstva i potpuno je pogrešna politika traganje za nekim velikim investitorima izvana koji će doći i preokrenuti sliku Hrvatske. Naša snaga je u nama, u vama, u našim malim i srednjim poduzetnicima i u našim malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima! I posljednje, bez čega nema napretka, je iskorištavanje bespovratnih sredstava. Ni to aktualna Vlada nije uspjela! 

A potom je dometnula:

- Nama su se nakon ulaska u EU otvorili europski fondovi, a bilanca je trenutno ovakva: do sada smo uplatili ukupno 3 milijarde kuna, a od 15,5 milijardi koje možemo trošiti, nismo dobili ni kune. Dajemo, a ništa ne uzimamo!

Pelješkim mostom ujedinit ćemo Hrvatsku

Dok Kukuriku koalicija ne ostvaruje niti jedan cilj, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu su u kratkih deset mjeseci ostvarili sve što su zacrtali. I to je, među inim, bila jedna od ključnih poruka Dubravke Šuice, voditeljice delegacije naših zastupnika u EP-u i potpredsjednice HDZ-a:

 - Pet ciljeva koje smo postavili u projektu koji smo nazvali Hrvatski glas u Europi ozbiljno smo odradili. Poduprli smo rezoluciju o napretku BiH kako bismo dokazali da su Hrvati u toj državi jednakopravan narod. Drugi su cilj bili fondovi po pitanju kojih Vlada ništa ne radi, a treća naša točka je bila izgradnja infrastrukture. Borimo se za Pelješki most i želimo da se Hrvatska ujedini - i simbolički i u stvarnosti! Borili smo se za obitelj i mlade. HDZ i u EP-u snažno brani demokršćanske principe. Promovirali smo u Bruxellesu hrvatsku kulturu, a konačno je hrvatski jezik postao punopravni jezik u EU. Uvijek se trudimo na njemu govoriti i njime se ponosimo!

U prepunoj dvorani okupljenom mnoštvu  se obratio i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak poručivši da HDZ, ako njegovo članstvo to želi, ne može izgubiti niti jedne izbore. 

- Naša koalicija nije samo za euroizbore, nego i za parlamentarne i predsjedničke. Članovi HDZ-a trebaju glasovati za naše provjerene i iskusne kandidate. Pokažimo još jednom kolika je snaga HDZ-a, naše obitelji i koliko smo motivirani za sve nadolazeće pobjede! Moramo pokazati izlazna vrata Milanoviću i njegovim nesposobnim ministrima! 

Rade protiv vlastitog naroda

Nesposobnost je riječ koja je najviše odjekivala dvoranom dok se govorilo o aktualnoj vladi, a takvom ju je opisao i nositelj HDZ-ove liste za europske izbore, Andrej Plenković:  

- Ovo je trenutak koji mi, HDZ, ne smijemo propustiti! Moramo glasati protiv Kukuriku koalicije koja u Vukovaru na najbrutalniji način forsira uvođenje ćirilice umjesto da traži gdje su nestali, gdje su ubijeni, da provjeri popise stanovništva. Kako na nekoj adresi može biti petnaest i više ljudi, a znamo i sami da fizički tolikog broja predstavnika srpske manjine u Vukovaru nema?! 

Plenković je potom dodao da su nadolazeći europski izbori prilika za prosvjed protiv ove vlasti koja je bila protiv referenduma inicijative U ime obitelji, koja nije htjela prepoznati da hrvatski narod, hrvatska tradicija i katolička crkva u Hrvatskoj želi jasno definirati brak kao zajednicu žene i muškarca. 

SDP-ova koalicija ne sluša bilo hrvatskoga naroda, ne zna se identificirati s postignućima pretpristupnih pregovora i ne snalazi se u vođenju Hrvatske kao članice EU. Izađimo 25. svibnja na izbore i recimo: Dosta je bilo!