(VIDEO) Dokazano imamo najbolju listu! Zahvaljujući našim eurozastupnicima svi znaju za Hrvatsku! Ostvarit ćemo rast i razvoj, pokrenuti gospodarski oporavak i zapošljavanje, boriti se za prava svih Hrvata ma u kojim državama živjeli! Ova će koalicija živjeti još dugo i ostvariti pobjedu na svim sljedećim izborima! HDZ je lokomotiva ove kompozicije s odličnim vagonima - neke su to od poruka s prvoga službenoga predizbornog skupa naše koalicije partnera koji je sinoć održan u gradu ponosa, pobjede i herojstva - Vukovaru!

Hrvatski dom u Vukovaru bio je pretijesan za sve koji su htjeli podržati HDZ-ovu koalicijsku listu na startu kampanje za pobjedu na europskim izborima.

Domaćin skupa Damir Barna, prvi čovjek gradskog HDZ-a, najavio je ne samo europsku, nego i još jednu važnu pobjedu - u Vukovaru! I za gradonačelnika i za Gradsko vijeće!

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić u istom je tonu i s istom mišlju - boljitak i napredak Hrvatske - gromko poručio ono što svi okupljeni misle i zdušno podupiru: 

- Došlo je vrijeme da promijenimo vlast i preuzmemo odgovornost za vođenje hrvatske države!

Dream team

Nakon uvodnih govora, predstavljena je cijela ekipa HDZ-a i partnera, njih 11, odjevenih u hrvatske dresove sa sloganom naše koalicije - Snaga za bolje sutra. Svakodnevno se bore - i borit će se - za nacionalne interese što u Europskom parlamentu, što u Domovini, obilazeći sve hrvatske krajeve. Dream team - kako voli reći predsjednik Karamarko.

Jedini kandidat iseljeništva na svim listama (svim!) Ivan Sablić upozorio je na poražavajuću činjenicu da je tijekom svog mandata SDP-ova vlada uspjela povećati broj Hrvata u iseljeništvu za 50 tisuća! 

Kandidatkinja bosansko-hercegovačkih Hrvata Željana Zovko, inače međunarodna tajnica HDZ-a BiH, poručila je da ne smijemo čekati da se netko drugi bori za naše interese - moramo se uzdati u svoj rad, snagu i znanje te birati zastupnike koji će voditi računa o svakom Hrvatu i svakoj Hrvatici - ma u kojoj državi živjeli.  

Branitelji još puno mogu dati državi!

Tko će danas zastupati Hrvatsku za koju su branitelji dali život? Tko će govoriti u ime 15.000 onih koji su nasilno ušutkani? - zapitao se komodor Ivica Tolić. I kao iz topa odgovorio:

- Naša koalicijska lista! Nećemo dopustiti, što bi mnogi htjeli, da se umjetno izjednače srpska agresija i obrana Domovine, krvnik i žrtva! Da se relativizira istina o Domovinskom ratu, prekroji povijest!

Ivana Maletić, HDZ-ova sadašnja i buduća eurozastupnica, istaknula je da su neprestani pad BDP-a, a s druge strane rast nezaposlenosti, egzodus mladih, nepostojanje poduzetničke inicijative i nedostatak investicija najveći problemi s kojima se Hrvatska danas suočava: 

- Vjerujem u snažan Vukovar i snažnu Hrvatsku koja će zajedno s HDZ-om ostvariti rast i razvoj!

Srbiji jednaki kriteriji

Dubravka Šuica u svom je govoru pak naglasila da su HDZ-ovi eurozastupnici u Bruxellesu i Strasbourgu otvorili sve teme relevantne za Hrvatsku i zavirili u svaki kutak Domovine. Kad suvisle odgovore od hrvatskih vlasti nije moguće dobiti, Šuica je pitala Europsku komisiju za pomoć u pronalasku 1665 nestalih Hrvata tijekom agresije i povratu kulturnih dobara koja su iz vukovarskog kraja otuđena za vrijeme okupacije: 

- Treba riješiti probleme iz prošlosti da bismo mogli mirno ići u budućnost. Kriteriji za proširenje EU moraju biti jednaki za sve države koje joj pristupaju, isti kao što su bili za Hrvatsku.

Špika, Hrg, Tomašić - snaga zajedništva!

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, pozvao je sve građane starije dobi da svoj glas daju onima koji su pokazali i dokazali da znaju zastupati nacionalne interese: 

- Sami moramo pokrenuti svoju ekonomiju, nitko to neće napraviti umjesto nas! 

U ime Hrvatske seljačke stranke njen predsjednik Branko Hrg naglasio je da se stranke okupljene u našoj koaliciji međusobno nadopunjuju, što će i pridonijeti pobjedi 25. svibnja:

 - Hrvatska ima snage i mi ćemo tu snagu pokazati!

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević“ i kandidatkinja na našoj eurolisti, kazala je da je HDZ lokomotiva ove koalicijske kompozicije uz koju idu odlični vagoni. 

- Izađite na izbore! Ova će koalicija 2016. - a možda i prije - formirati Vladu Republike Hrvatske!

EU fondovi - nula bodova!

Nositelj pobjedničke HDZ-ove liste Andrej Plenković predstavio je izborni program utemeljen na platformi Europske pučke stranke:

- To je program čiju provedbu jamče dokazani ljudi u EP-u. Koji znaju i hoće. A oni? A SDP? Za svaki uplaćeni euro u EU proračun trebali smo natrag iz fondova povući 2,5 eura. No do danas oni nisu povukli - ništa! Kakva „sposobna“ vlada! Još jedan primjer: Vladi su trebala dva rebalansa proračuna da uspije pročitati što joj je Europska komisija gotovo nacrtala - a na kraju su ipak napravili jednokratne, neodržive mjere računovodstvenog karaktera umjesto da su pristupili strukturnim reformama koje bi pokrenule pravi rast. Jer samo se rastom može sanirati proračunski deficit. 

Hrvatska na koljenima

Ni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u završnom govoru nije mogao ne osvrnuti se na SDP-ovu vladavinu koja je Hrvatsku bacila na koljena: 

- Gotovo 400 tisuća nezaposlenih, 30 tisuća - govorim samo o mladima - iselilo se iz Hrvatske tijekom njihovog mandata. Otišli su visokoobrazovani ljudi, otišla je naša budućnost, naše znanje. Još jedan Kukuriku mandat značio bi - potpuni potop! Pred nama je, usuđujem se reći, nova povijesna zadaća - ponovno spasiti Hrvatsku! Koliko je Vukovaraca, koliko je branitelja položilo svoje živote za Hrvatsku. Na nama je da sada radimo za Hrvatsku i živimo Hrvatsku! Neće drugi obaviti posao umjesto vas. Izađimo svi na izbore i ne propustimo priliku glasovati za bolju i uspješniju Hrvatsku u EU!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-iz-vukovara-svi-zazivaju-konsenzus-otk...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-hdz-iz-vukovarsko-srijemske-zupanije-k...