Kako bi se domaća javnost što podrobnije informirala o svim važnim činjenicama koje donosi život u zajedničkoj Europi bez granica, Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije organizirala je u četvrtak, 14. Srpnja, u Varaždinu, Otvorenu tribinu "Hrvatska 28. članica Europske unije".

Ministar obrane dr. Davor Božinović, koji je prije nego je postao ministrom obrane, aktivno bio uključen u pregovore s EU, govorio je na navedenoj tribini o hrvatskom pregovaračkom procesu i ulasku naše zemlje u Europsku uniju, kao i o tome što članstvo u Europskoj uniji donosi hrvatskim građanima. Uspješan završetak dugotrajnog i jedinstvenog pregovaračkog procesa, te skorašnje određivanje datuma za potpisivanje ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, jedan je od najvećih i najvažnijih ciljeva koje je ostvarila Vlada RH predvođena HDZ-om.

Građani su pokazali izniman interes za tribinu, kojoj su nazočili i članovi Udruge gluhih i nagluhih za koje je bilo organizirano simultano prevođenje.